Platforma X a restabilit contul Iuliei Navalnaia, suspendat pentru „încălcarea regulilor de utilizare”. Explicațiile rețelei VIDEO

Marti, 20 Februarie 2024, ora 17:06
0 citiri
Platforma X a restabilit contul Iuliei Navalnaia, suspendat pentru „încălcarea regulilor de utilizare”. Explicațiile rețelei VIDEO
Iulia Navalnaia, soția lui Alexei Navalnîi FOTO Captură Video

Contul de pe platforma X (fosta Twitter) al Iuliei Navalnaia, văduva opozantului rus Aleksei Navalnîi, a fost restabilit marţi după mai puţin de o oră de suspendare pentru încălcarea regulilor de utilizare, informează AFP.

Iulia Navalanaia şi-a creat contul luni, după ce anunţase că va continua lupta politică a soţului său. Nicio precizare nu a fost făcută în legătură cu motivul scurtei suspendări a contului.

Luni, ea postase pe acest cont un video în care îl acuza pe preşedintele rus Vladimir Putin că l-a ucis pe Aleksei Navalnîi şi a scris marţi că "nu-i pasă" de comentariile Kremlinului, care a declarat că "acuzaţiile sale sunt grosolane şi nefondate".

"Cont suspendat", era scris pe pagina văduvei opozantului, platforma X indicând fără alte explicaţii că suspendă "conturile care încalcă regulile X". Echipa defunctului opozant i-a cerut într-un tweet lui Elon Musk, proprietarul platformei, "să explice exact ce reguli au fost încălcate" de Iulia Navalnaia.

Я буду продолжать дело Алексея Навального. Продолжать бороться за нашу с вами страну. И я призываю вас встать рядом со мной. pic.twitter.com/aBOIvcYHHk— Yulia Navalnaya (@yulia_navalnaya) February 19, 2024

Într-un comunicat, reţeaua socială a precizat că ”a anulat suspendarea contului imediat ce a luat cunoştinţă de eroare”. „Mecanismul de apărare al platformei noastre împotriva manipulării şi a spam-ului marcat din greşeală contul yulia_navalnaya ca încălcând regulile noastre. Am anulat suspendarea contului imediat ce am luat cunoştinţă de eroare şi vom actualiza sistemul de apărare”, a promis X.

Aleksei Navalnîi, care ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru "extremism" într-un penitenciar din regiunea arctică, a murit pe 16 februarie în detenţie, potrivit autorităţilor ruse.

Argumentând că sunt în curs proceduri medico-legale, autorităţile ruse au refuzat până acum să predea corpul familiei, chiar dacă susţinătorii săi consideră că regimul rus caută să acopere o crimă, acuzaţii din nou respinse de Kremlin.

Lumea occidentală a denunţat puternic moartea opozantului, ce se afla în detenţie de peste trei ani, şi l-a considerat vinovat pe Vladimir Putin. Preşedintele rus "a fost informat" de decesul lui Navalnîi, potrivit purtătorului său de cuvânt, însă nu a făcut nicio declaraţie pe acest subiect.

...citeste mai departe despre "Platforma X a restabilit contul Iuliei Navalnaia, suspendat pentru „încălcarea regulilor de utilizare”. Explicațiile rețelei VIDEO" pe Ziare.com

#iulia navalnaia, #alexei navalnii, #retea socializare Twitter, #retea X , #Stiri Internet