Fiscul ii cauta pe Becali si fratii Negoita la milioane pentru TVA

Duminica, 16 August 2009, ora 23:41
2061 citiri
Fiscul ii cauta pe Becali si fratii Negoita la milioane pentru TVA

Fiscul vrea sa ia la bani marunti piata imobiliara din Romania, din perioada de maxima efervescenta.

Pe lista Agentiei Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) se afla persoanele fizice care in perioada 2007-2008 au facut tranzactii comerciale cu locuinte noi si terenuri construibile, cu caracter de continuitate, fara sa plateasca statului Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) aferenta, au declarat surse din cadrul Agentiei.

Cei care si-au vandut locuinta in anii respectivi pentru a-si cumpara un apartament mai mare pot sa stea linistiti, pentru ca masura nu se aplica si pentru ei, ci numai in cazul celor care au facut zeci si sute de tranzactii imobiliare, in scopuri evident comerciale.

Printre cei vizati direct de intentia ANAF se afla si persoane cunoscute, precum europarlamentarul George Becali si Ionut Negoita, unul dintre cei mai mari proprietari de apartamente noi, alaturi de fratele sau Robert Negoita, deputat PSD, dupa cum ne-au declarat sursele citate.

Autoritatile nu au nevoie de vreo lege noua pentru a aplica retroactiv masura, pentru ca prevederea este in vigoare si era si in perioada respectiva.

"Masura nu este decat o verificare din partea autoritatilor fiscale in ceea ce priveste conformitatea persoanelor fizice care desfasoara astfel de operatiuni cu obligatiile fiscale in materie de TVA in vigoare in prezent", a declarat pentru Gandul Ramona Jurubita, senior manager in cadrul departamentul de servicii fiscale al companiei de consultanta si audit KPMG Romania.

Conform legii, persoanele ar fi trebuit sa se inregistreze ca platitori de TVA si sa plateasca statului Taxa pe Valoarea Adaugata asupra valorii tranzactiilor in discutie, explica Jurubita. 

#fisc, #becali, #negoita, #tva , #stiri Ionut Negoita