Criza blocheaza proiectele Tiriac Imobiliare

Joi, 11 Iunie 2009, ora 13:55
2658 citiri
Criza blocheaza proiectele Tiriac Imobiliare

Tiriac Imobiliare, parte a grupului Tiriac Holding, controlat de omul de afaceri Ion Tiriac, a blocat, de la inceputul anului, toate proiectele, mai putin Residenz si primele doua faze din Stejarii, care ar putea fi finalizate in intervalul 2009-2010, potrivit reprezentantilor Tiriac Imobiliare.

Bjarne Virenfeldt, CEO Tiriac Imobiliare, a declarat, joi, ca proiectele au fost blocate in contextul crizei si ar putea fi repornite la revenirea pietei, fara sa dea insa un termen.

Intrebat despre momentul in care ar putea fi repornite celelalte proiecte, el a spus ca doar "cei care pot citi intr-un bol de sticla" pot oferi un raspuns, relateaza Mediafax.

Potrivit sursei citate, primele doua faze ale proiectului Stejarii ar putea fi finalizate in acest an, respectiv 2010, neoferind o estimare privind cea de-a treia faza a proiectului.

Totodata, cu privire la proiectul Residenz, realizat in orasul Chitila, impreuna cu dezvoltatorul german LBBW Immobilien, Virenfeldt a spus ca acesta va fi finalizat cat mai repede posibil.

Juergen Reich, Country Manager al LBBW Immobilien, a afirmat ca acest proiect, aflat in acest moment in faza 4, ar putea fi incheiat in 2010.

"Nu e niciun motiv de graba, pentru ca avem destule apartamente pe care vrem sa le vindem", a spus Reich. Potrivit sursei citate, au fost vandute pana in prezent 150 din cele aproape 490 apartamente, cat va cuprinde complexul la finalizare.

Valoarea de piata a proiectului este de 70 milioane euro. Reich a mai spus ca 65% din vanzari au fost realizate prin cash, iar restul prin credite, preturile pornind de la circa 87.000 de euro, pana la 270.000 euro, plus TVA.

Intrebat despre Programul "Prima casa", reprezentantul LBBW Immobilien a comunicat ca dezvoltatorii nu au luat inca o decizie privind o posibila participare.

"Am auzit atatea variante despre «Prima casa», incat nu putem sa dezvoltam o strategie concreta. Cand o sa fie comunicat rezultatul final, o sa putem sa reactionam", a spus Reich. Oficialul Tiriac Imobiliare a afirmat ca acest program este o initiativa buna pentru piata. 

Tiriac Imobiliare este prezent pe piata constructiilor din anul 1994, cand a fost infiintata prima firma imobiliara a grupului, Fergus Construct International.Compania are in prezent 40 de angajati.

Compania LBBW Immobilien este unul dintre liderii piete germane de real estate si constructii, care numara peste 500 de angajati.

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Românii se pregătesc pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Hotelierii de pe litoral, de la Vama Veche, se laudă că rezervările s-au epuizat deja. Distracția va începe din 26 aprilie,...
#imobiliare, #preturi, #proiecte , #stiri Ion Tiriac