Zgarcenia companiilor, poarta de intrare pentru virusi

Duminica, 26 Iunie 2011, ora 00:00
1233 citiri
Zgarcenia companiilor, poarta de intrare pentru virusi

Noua din zece companii au experimentat cel putin un incident informatic in ultimul an, astfel ca 31% dintre atacurile cu malware au rezultat in pierderi de date pentru organizatii, iar 10% dintre companii au recunoscut ca le-au fost compromise informatii de business confidentiale.

"Numai 70% dintre companii au implementat un sistem de protectie anti-malware pentru intreaga infrastructura IT, pe cand 3% dintre acestea nu folosesc niciun fel de suita de securitate", potrivit unui studiu Kaspersky Lab in parteneriat cu B2B International.

Gradul de implementare pentru astfel de solutii anti-malware variaza de la tara la tara - in pietele emergente, 65% dintre organizatii au instalat produse de securitate, pe cand in Marea Britanie si SUA nivelul este de 92%, respectiv 82%.

"O asemenea atitudine este surprinzatoare, cand stim ca jumatate din organizatii identifica amenintarile informatice ca fiind in topul riscurilor: ca nivel de prioritate, strategia de IT este pozitionata in fata strategiilor financiare, de marketing sau resurse umane", declara Alexander Erofeev, director market intelligence & insight la Kaspersky Lab.

Citeste continuarea pe Ziare.com

#companie, #antivirus, #malware, #virus, #hacker , #Stiri Internet