YouTube e imens, dar exista alternative, daca vrei altceva

Duminica, 08 Octombrie 2017, ora 14:38
1166 citiri
YouTube e imens, dar exista alternative, daca vrei altceva
Alternative la YouTube

Chiar daca, pana nu demult, asociam ideea de video online cu YouTube, lucrurile incep sa se schimbe. Acum, exista o serie de alternative la YouTube care isi fac treaba la fel de bine (sau nu), scriu cei de la Playtech.ro.

Fenomenul global YouTube s-a nascut acum 10 ani, cand un tanar de 25 de ani a incarcat primul video publicat vreodata pe un site de sharing. Tanarul, pe nume Jawed Karim, a fondat YouTube impreuna cu Chad Hurley si Steve Chen pe 14 februarie 2005. Nu este singura realizare a antreprenorului, intrucat lui i se datoreaza si sistemul anti-frauda al PayPal. Pasionat de tehnologie, Karim avea in minte conceptul unui site de video sharing, iar materializarea lui i-a adus milioane de dolari in cont.

De la un clip de 18 secunde in prima zi, acum sunt incarcate pe Youtube, in medie, 300 de ore de filmare in fiecare minut, iar lunar utilizatorii urmaresc peste sase miliarde de ore de inregistrari. Fondatorii au vandut platforma gigantului Google in 2006 si au incasat aproximativ 65 de milioane de dolari fiecare. Youtube este locul de unde pornesc asa numitele clipuri virale pe Internet. Desigur, celelalte alternative la YouTube nu au un numar atat de mare de vizualizari si nici la fel de multe clipuri, dar acest lucru e cauzat si de timpul scurt de existenta.

Vezi aici ce alternative ai la YouTube.... citeste mai departe despre "YouTube e imens, dar exista alternative, daca vrei altceva" pe Ziare.com

#youtube, #alternative, #Vimeo, #facebook , #Stiri Internet