SUA si Marea Britanie, printre "inamicii Internetului", alaturi de Iran sau Coreea de Nord

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 11:46
1115 citiri
SUA si Marea Britanie, printre "inamicii Internetului", alaturi de Iran sau Coreea de Nord
Foto: US News

Organizatia internationala "Reporteri fara frontiere" a inclus, pentru prima data in istorie, Statele Unite ale Americii si Marea Britanie in lista anuala a tarilor in care libertatea oamenilor este incalcata prin supravegherea corespondentei de pe Internet.

Astfel, cele doua tari se alatura unei liste din care mai fac parte state cu regimuri totalitare precum Coreea de Nord, Iran, Arabia Saudita sau Belarus.

Viitorul director NSA: Agentia continua supravegherea in masa

Lista, denumita sugestiv "Inamicii internetului", mai include, in premiera, India, in vreme ce China ramane un "expert in controlul informational", informeaza US News.

Informatiile privind incalcarea libertatii cetatenilor de catre SUA si Marea Britanie au fost obtinute din documentele publicate de Edwards Snowden.

Doua dintre institutiile vizate de raport sunt Government Communications Headquarters (GCHQ) din Marea Britanie si National Security Agency (NSA), din Statele Unite. Aceasta ultima ...citeste mai departe despre "SUA si Marea Britanie, "inamicii Internetului", alaturi de Iran sau Coreea de Nord" pe Ziare.com

#libertate Internet, #reporteri fara frontiere, #inamicii internetului, #NSA Edward Snowden, #NSA monitorizare Internet , #Stiri Internet