Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Retelele sociale vor genera joburi in IT

Retelele sociale vor genera joburi in IT

Profesia de inginer nu mai este atat de ofertanta, iar piata muncii va avea nevoie din ce in ce mai mult de IT-isti, apreciaza Valentin Negoita, presedintele APDETIC. 

La ora actuala, in Europa exista un deficit de 300.000 de specialisti in IT, iar in 2015 cifra acestora ar putea ajunge la 500.000, mai spune Negoita, presedintele Asociatiei Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologie a Informatiei si Comunicatiilor, citat de Romania Libera.

Un studiu publicat de asociatia citata arata ca in urmatorii cinci ani 90% din locurile de munca vor solicita si cunostinte de IT.

"In timp ce unele locuri de munca vor necesita doar cunostinte de baza IT sau cunostinte IT pentru antreprenoriat (de exemplu, utilizarea PC-ului si a informatiilor de pe internet, organizarea si prelucrarea informatiei), altele, mai specializate, vor necesita competente informatice superioare (utilizarea tehnologiilor multimedia, utilizarea aplicatiilor software in managementul proiectelor, programare, mentenanta etc.)", a declarat Negoita.

El crede ca serviciile IT si networkingul vor fi generatoare de multe locuri de munca in viitorul apropiat.

Negoita a vorbit si despre notiunea de Green IT, care prinde contur in tarile dezvoltate.

Green IT presupune capacitatea de facilitator a sectorului IT de a oferi economii de energie, de a optimiza consumul de carburant si traficul in transporturi, de a imbunatati sistemele de distributie a energiei, de a impune standarde noi de productie a echipamentelor electronice pentru a fi mai ecologice si mai usor reciclabile.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1105 ori
Citeste mai multe despreretele sociale joburi it