Probleme cu Facebook. Postări ciudate apar pe paginile utilizatorilor din întreaga lume

Miercuri, 24 August 2022, ora 14:42
1194 citiri
Probleme cu Facebook. Postări ciudate apar pe paginile utilizatorilor din întreaga lume
Utilizatori Facebook din toata lumea au probleme cu platforma FOTO nepwave.com

Facebook a fost afectat de o eroare bizară, cu postări ciudate care au apărut în feedurile utilizatorilor. Cei care s-au conectat pe Facebook miercuri dimineața au văzut un val de postări de la străini, care au fost postate inițial pe paginile celebrităților.

Problema părea să provină dintr-o problemă tehnică a sistemului care decide automat ce postări apar în fluxul de știri.

Utilizatorii s-au grăbit să posteze meme-uri, profitând de haos pentru a trimite spamuri în fluxurile de știri ale altor persoane. Alții s-au plâns că problema însemna că Facebook era practic spart, potrivit The Independent.

Oricine de pe Facebook poate posta un comentariu pe pagina unei celebrități. De obicei, aceste comentarii sunt filtrate de algoritm, ceea ce înseamnă că fluxul de știri poate vedea postări de la celebritățile reale, dar nu de la prietenii lor.

Acest sistem care pare să aibă probleme, făcând site-ul practic inutilizabil pentru oricine dorește să vadă ce postează prietenii sau paginile lor preferate.

Unii utilizatori au căutat să profite de această problemă, postând imagini ciudate în speranța că utilizatorii le vor vedea. O postare populară a inclus o fotografie cu un sendviș cu curcan și a încurajat pe oricine l-a văzut să posteze pe paginile altor celebrități.

Alte postări mai întunecate au încercat să folosească problema pentru a-și impulsiona proiectele personale, cum ar fi criptomonedele.

Pe Twitter, unii ultilizatori au sugerat că este posibil ca platforma să fi fost spartă. Dar nimic nu indică că problema nu a fost vina proprie a Facebook.

Site-ul web de urmărire Down Detector a înregistrat mii de utilizatori din întreaga lume care au raportat probleme.

Facebook a transmis că lucrează la remedierea situației.

„Suntem conștienți de faptul că unii oameni au probleme cu feedul lor de pe Facebook. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei-mamă Meta. ...citeste mai departe despre "Probleme cu Facebook. Postări ciudate apar pe paginile utilizatorilor din întreaga lume" pe Ziare.com

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Facebook, #facebook utilizatori, #eroare Facebook, #meta , #Stiri Internet