Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Înșelătoria prin care îți poți pierde accesul la pagina de Facebook. Cum să nu pici în capcană

Înșelătoria prin care îți poți pierde accesul la pagina de Facebook. Cum să nu pici în capcană

Un nou atac cibernetic este în plină desfășurare, anunță Direcția Națională de Securitate Cibernetică. Acest atac îi vizează pe cei care administrează pagini de Facebook, iar înșelătoria este propagată chiar pe platforma de socializare.

Direcția Națională de Securitate Cibernetică avertizează cetățenii de pe teritoriul României să fie atenți la paginile de tip phishing, în special cei ce administrează pagini de Facebook, deoarece le pot fi furate datele.

După cum informează DNSC, victimele sunt notificate că își vor pierde accesul în cont, în cazul în care nu confirmă datele de autentificare după accesarea linkului ce este atașat postării.

Respectivul link îi redirecționează pe utilizatori către pagini speciale de phishing. Odată ce victimele completează datele de autentificare, aceștia pierd accesul la respectivele conturi.

Recomandări făcute de Direcția Națională de Securitate Cibernetică pentru a nu deveni victime ale atacatorilor cibernetici:

Nu acționați pripit în mediul online,Citiți cu atenție textul mesajelor sau al notificărilor pe care le primiți,Țineți cont că rețelele de socializare nu vor cere verificarea datelor din acest tip de notificări,Verificați sursa mesajelor pe care le primiți (numărul de postări, numărul de urmăritori, tipul de conținut promovat),Dacă există suspiciuni, verificați linkul sau atașamentul prin platforme precum ACESTA.Raportați acest tip de conținut către rețeaua socială pe care acest tip de postări sunt promovate. ...citeste mai departe despre "Înșelătoria prin care îți poți pierde accesul la pagina de Facebook. Cum să nu pici în capcană" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 944 ori
Citeste mai multe despreatac cibernetic hackeri phishing