Pentagonul este atacat de hackeri

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 10:55
1464 citiri
Pentagonul este atacat de hackeri

Hackerii din grupul Anonymous au publicat o lista de adrese electronice si parole despre care afirma ca a fost obtinuta ilegal din reteaua informatica a companiei Booz Allen Hamilton, care lucreaza in principal pentru Departamentul american al Apararii. 

Anonymous a afirmat luni ca a obtinut 90.000 de adrese obtinute dintr-un server neprotejat al companiei.

"Anonymous afirma ca a sustras 4 gigaocteti de coduri-sursa, obtinand astfel informatii care i-ar putea ajuta sa atace guvernul american si firmele care au contracte cu acesta", a afirmat compania de securitate Sophos, precizand ca adevarata victima a atacului informatic sunt autoritatile americane.

Booz Allen Hamilton a confirmat marti dupa-amiaza ca a suferit un "atac ilegal impotriva sistemelor sale informatice" si ca pe Internet au fost publicate unele fisiere de date obtinute in urma atacului.

"Facem o analiza completa asupra naturii si amplorii atacului.

Pentru moment, nu credem ca atacul a mers dincolo de datele legate de un sistem de gestionare a programelor de instruire ale unei agentii guvernamentale", a precizat compania.

NATO considera grupul Anonymous drept o amenintare reala, din cauza riscurilor de piratare sau blocare a sistemelor informatice.

Prezentat uneori drept un "Robin Hood informatic", grupul de hackeri a devenit cunoscut prin atacuri asupra site-urilor Visa si Mastercard, dupa ce acestea au blocat transferurile financiare catre site-ul WikiLeaks.

Organizatia a fost vizata deja de operatiuni ale politiei in Statele Unite, Marea Britanie, Spania si Italia. 

#pentagon, # hackeri, # atac pentagon , #Stiri Internet