Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Patru medalii pentru echipa Romaniei, la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale

Patru medalii pentru echipa Romaniei, la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale


Lotul de informatica al Romaniei a obtinut patru medalii - doua de aur, una de argint si una de bronz - la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale (CEOI), desfasurata in perioada 18-23 iunie, la Jena (Germania), informeaza un comunicat de presa al Ministerului Educatiei.

Medaliile de aur au fost cucerite de Andrei Heidelbacher, elev in clasa a XII-a la Colegiul National 'C. D. Loga' din Timisoara, laureat cu aur si la editia de anul trecut, si de Rares-Darius Buhai, elev in clasa a XI-a la Colegiul National 'Liviu Rebreanu' din Bistrita.

Medalia de argint i-a revenit lui Alexandru Velea, elev in clasa a XI-a la Liceul de Informatica 'Tiberiu Popoviciu' din Cluj-Napoca, iar medalia de bronz a intrat in posesia lui Radu Szasz, elev in clasa a XI-a la Colegiul National 'C. Brediceanu' din Lugoj (judetul Timis).

La a XXI-a editie a CEOI au participat 38 de concurenti din 10 tari. Conform regulamentului, fiecare stat poate inscrie o echipa formata din maximum 4 elevi a caror varsta nu depaseste 19 ani la data concursului.

Prima editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale s-a desfasurat in Romania, in 1994, la Cluj-Napoca, la initiativa tarii noastre.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1649 ori