Meta vrea să creeze o monedă virtuală pentru metavers, pe care angajaţii companiei o numesc „Zuck Bucks”

Joi, 07 Aprilie 2022, ora 08:24
1745 citiri
Meta vrea să creeze o monedă virtuală pentru metavers, pe care angajaţii companiei o numesc „Zuck Bucks”
Nu este deocamdată clar cum şi la ce va fi folosită viitoarea monedă FOTO Facebook

Meta vrea să-şi facă propria valută virtuală, care nu are legătură cu blockchain sau monedele digitale, dar care ar putea fi folosită ca monedă de schimbă în cadrul aplicaţiilor companiei.

Compania americană, care deţine produse precum Facebook şi Instagram, evaluează introducerea unei monede virtuale în cadrul viitorului metavers şi a propriilor aplicaţii.

Intern, angajaţii companiei numesc această monedă Zuck Bucks.

Nu este deocamdată clar cum şi la ce va fi folosită viitoarea monedă, însă, cel mai probabil Meta o vede drept o monedă oficială a viitorului său metavers, care să fie folosită pentru achiziţionarea produselor digitale şi pe care să o controleze.

Conform Financial Times, Meta s-a inspirat de la Roblox, care a atras foarte mulţi bani folosind moneda Robux în produsele sale de gaming.

Zuck Bucks nu este singura idee pe care Meta o explorează în produs, compania americană urmând să lanseze mai multe produse financiare prin care să-şi diversifice şi să-şi crească sursele de venituri.

O altă idee este lansarea unor aşa-zise jetoane sociale, cu care şi-ar recompensa utilizatorii pentru diverse activităţi în cadrul platformelor sociale ale companiei şi a viitorului metaves.

În acelaşi timp, Meta ar putea oferi şi produse financiare tradiţionale, precum împrumuturi pentru micile companii.

Un alt proiect financiar al companiei are în vedere NFT-urile. În luna mai, Meta va lansa suport pentru postarea şi partajarea NFT-urilor pe Facebook. ...citeste mai departe despre "Meta vrea să creeze o monedă virtuală pentru metavers, pe care angajaţii companiei o numesc „Zuck Bucks”" pe Ziare.com

#Facebook, #metaverse, #moneda virtuala, #Mark Zuckerberg , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6464 RON

-0.0112
  1. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  2. Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
  3. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  4. Cum vor arăta de acum produsele Apple. Decizia majoră luată de companie
  5. Netflix nu va mai funcționa pe modele vechi de televizoare. Lista de dispozitive ce nu vor mai putea accesa aplicația
  6. Japonia anunță o investigație oficială pe subiectul OZN. Ce incidente au fost raportate în regiune
  7. Samsung anunță oficial unul dintre cele mai ieftine ceasuri inteligente ale companiei: Galaxy Watch FE. La ce preț este oferit
  8. Platforma de socializare X face numărul de like-urile privat: Care este motivul
  9. Topul celor mai descărcate jocuri Android din aprilie 2024
  10. Honor a lansat o nouă serie de smartphone-uri în România. Ce știu să facă telefoanele oferite de producător la prețuri accesibile