Mai mult de jumatate dintre titularii de conturi pe platformele de streaming isi impartasesc parolele cu cel putin o persoana

Vineri, 20 Noiembrie 2020, ora 08:42
1055 citiri
Mai mult de jumatate dintre titularii de conturi pe platformele de streaming isi impartasesc parolele cu cel putin o persoana
FOTO Pixabay

Sase din zece persoane (60%) isi impartasesc parolele conturilor pe care le au pe platformele de streaming cu cel putin o alta persoana, cum ar fi membrii familiei si prietenii, iar unul din trei titulari de cont si-au impartasit serviciile cu alte doua sau mai multe persoane, arata o analiza realizata de specialistii Eset.

Potrivit blogului din Romania al Eset, in urma unui sondaj a reiesit faptul ca, in functie de serviciile media utilizate, la nivel global Amazon Prime era in preferinte - cu 50%, urmat de Netflix (47%), YouTube TV (28%) si Spotify (23%). Restul procentelor era inregistrat de alte platforme precum Now TV, Disney+ si Sky.

In acest context, 60% dintre oameni au declarat ca isi impartasesc conturile pe care le au pe astfel de platforme cu cel putin o alta persoana (membrii familiei sau prieteni), in timp ce un titular din trei si-a impartasit serviciile cu alte doua sau mai multe persoane.

De asemenea, o persoana din cinci recunoaste faptul ca a dezvaluit parola cu voce tare, iar 7,5% dintre respondenti prin intermediul unui mesaj text.

In acelasi context al sigurantei parolelor, 14% dintre persoanele chestionate au afirmat ca folosesc aceleasi parole pentru mai multe conturi online, ceea ce inseamna ca pot deveni alegeri usoare pentru infractori.

"Reciclarea parolelor nu este o idee buna, chiar daca parola este ceva de genul 'Afeg45t3@4DFew/15f][_}1'. Parolele complexe sunt mai puternice impotriva atacurilor in care hackerii folosesc ingineria sociala si cercetarea open source pentru a va identifica parola... dar, prin duplicarea ei oriunde pe internet, sansa de a fi compromisa creste chiar daca parola dvs. nu este foarte simpla, cum ar fi numele copilului dvs. Cu toate acestea, inteleg ca majoritatea oamenilor (52%) doresc sa isi impartaseasca conturile si, prin urmare, trebuie sa ofere parola. Introducerea unei parole complexe poate fi o experienta frustranta, dar putem face acest lucru mai usor cu ajutorul managerilor de parole. Majoritatea utilizatorilor vor dori, de asemenea, sa introduca detaliile lor pe mai multe dispozitive, cum ar fi televizor, laptop si smartphone. Prin urmare, sfatul meu ar fi sa folositi o fraza de acces formata din cel putin trei cuvinte aleatorii cu semne de punctuatie sau numere, pentru a separa cuvintele. Acest lucru va va face sa va amintiti expresia de acces mult mai usor cand sunteti nevoiti sa o introduceti. De asemenea, este o idee buna sa va schimbati parolele serviciilor media o data p ...citeste mai departe despre "Mai mult de jumatate dintre titularii de conturi pe platformele de streaming isi impartasesc parolele cu cel putin o persoana" pe Ziare.com

#streaming, #Internet, #parole, #Netflix , #Stiri Internet