Tim Cook le-a transmis tinerilor sa nu masoare impactul asupra omenirii in Like-uri: Ganditi-va cum o puteti voi ajuta (Video)

Sambata, 10 Iunie 2017, ora 20:37
981 citiri
Tim Cook le-a transmis tinerilor sa nu masoare impactul asupra omenirii in Like-uri: Ganditi-va cum o puteti voi ajuta (Video)
Foto: captura video Youtube

Seful Apple, Tim Cook, s-a adresat absolventilor de la prestigioasa universitate americana Massachusetts Institute of Technology (MIT), carora le-a vorbit despre viitorul inteligentei artificiale si dezavantajele tehnologiei.

"Nu sunt ingrijorat ca inteligenta artificiala le va da computerelor abilitatea de a gandi asemenea oamenilor. Sunt mai ingrijorat ca oamenii sa nu gandeasca precum computerele", le-a spus Cook tinerilor, citat de CNBC.

Acesta a precizat ca tehnologia "nu este totdeauna o solutie", ci este uneori parte a problemei.

"De cele mai multe ori, (tehnologia) este o forta a binelui. Insa potentialele efecte adverse se raspandesc mai rapid si taie mai adanc decat oricand pana acum", a mentionat seful Apple.

CEO-ul gigantului IT a subliniat ca in tehnologie este nevoie de infuzie de decenta si de bunatate.

Tim Cook i-a avertizat pe absolventi ca, desi Internetul i-a facut puternici pe multi, uneori "regulile de baza de decenta sunt suspendate" si meschinaria este in floare.

"Sunt optimist pentru ca cred in generatia voastra", le-a transmis seful Apple, rugandu-i pe tineri sa nu genereze discutii conflictuale pe Internet si nici sa nu intre in capcana celor deja existente.

"Cum pot servi omenirea? Aceasta este cea mai mare si mai importanta intrebare a vietii. Intrebarea cu care sper ca veti pleca de aici este 'Cum vei servi tu omenirea?'", a mai transmis CEO Apple.

"Masurati-va impactul asupra omenirii nu in Like-uri, ci in vietile pe care le atingeti, nu in popularitate, ci in oamenii pe care ii serviti", a adaugat acesta.

Anterior, intr-un interviu pentru MIT Technology Review, Cook a spus ca, "atunci cand avansul tehnologic poate fi atat de rapid, cred ca exista riscul pierderii din vedere a faptului ca tehnologia ar trebui sa serveasca omenirea, si nu invers".

Acesta a mentionat ca spera ca tehnologia sa le apere intimitatea oamenilor, chiar si atunci cand sunt folosite masinarii care invata cum sa rezolve problemele omenirii.

...citeste mai departe despre "Tim Cook le-a transmis tinerilor sa nu masoare impactul asupra omenirii in Like-uri: Ganditi-va cum o puteti voi ajuta (Video)" pe Ziare.com

#Tim Cook invataturi tineri, #Tim Cook absolventi MIT, #sef Apple invataturi tineri MIT , #Stiri Internet