Țara care interzice Telegram din motive de „securitate națională”. Aplicația era folosită la scară largă

Luni, 07 August 2023, ora 07:44
887 citiri
Țara care interzice Telegram din motive de „securitate națională”. Aplicația era folosită la scară largă
Aplicația Telegram a fost interzisă în Irak din motive de siguranță națională FOTO Pixabay

Ministerul telecomunicaţiilor din Irak a declarat că a blocat aplicaţia de mesagerie Telegram din motive de securitate naţională şi pentru a păstra integritatea datelor personale ale utilizatorilor, pe care a spus că aplicaţia le-a gestionat greşit, transmite Reuters.

Aplicaţia este utilizată pe scară largă în Irak pentru mesagerie, dar şi ca sursă de ştiri şi pentru partajarea conţinutului.

Unele canale conţin cantităţi mari de date personale, inclusiv numele, adresele şi legăturile de familie ale irakienilor.

Ministerul a declarat într-un comunicat că a cerut aplicaţiei să închidă ”platforme care scurg datele instituţiilor oficiale ale statului şi datele personale ale cetăţenilor... dar compania nu a răspuns şi nu a interacţionat cu niciuna dintre aceste solicitări. "

”Ministerul Comunicaţiilor îşi afirmă respectul pentru drepturile cetăţenilor la libertatea de exprimare şi comunicare, fără a aduce atingere securităţii statului şi a instituţiilor sale”, se arată în comunicat. Telegram nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii trimise prin e-mail.

...citeste mai departe despre "Țara care interzice Telegram din motive de „securitate națională”. Aplicația era folosită la scară largă" pe Ziare.com

#Telegram, #Irak, #securitate nationala , #Stiri Internet