Hackerii au facut pagube de miliarde de dolari anul trecut - Cine au fost victimele

Luni, 16 Februarie 2015, ora 16:00
1095 citiri
Hackerii au facut pagube de miliarde de dolari anul trecut - Cine au fost victimele
Foto: PwC Romania

Incidentele de securitate cibernetica au produs pagube de 2,7 miliarde de dolari la nivel global, potrivit sondajului PwC Global State of Information Security 2015.

Numarul total de incidente de securitate cibernetica detectate in companii in anul 2014 a crescut cu 48% fata de anul precedent, ajungand la 42,8 de milioane.

Cifra reiese dintr-o analiza facuta de PwC - The Global State of Information Security Survey 2015, pe baza raspunsurilor a 9.700 de manageri responsabili de securitatea informatica, iar pierderile cauzate de astfel de incidente au fost estimate la 2,7 miliarde de dolari, in crestere cu 34% fata de anul 2013.

Cum a furat un grup de hackeri un miliard de dolari din banci

In companiile mari (cu cifra de afaceri de cel putin 1 miliard de dolari) au fost detectate cu 44% mai multe incidente de securitate fata de anul precedent, in timp ce numarul acestora a scazut in cazul companiilor care au o cifra de afaceri de cel mult 100 milioane de dolari.

"Numarul ...citeste mai departe despre "Hackerii au facut pagube de miliarde de dolari anul trecut - Cine au fost victimele" pe Ziare.com

#pagube hackeri, #pagube incidente cibernetice, #pagube atacuri cibernetice , #Stiri Internet