Google considera ca Amazon este cel mai mare concurent al sau

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 16:01
1555 citiri
Google considera ca Amazon este cel mai mare concurent al sau
techblogcorner.com

Eric Schmidt, presedintele executiv al grupului Google, a declarat ca, desi multa lume crede ca Bing si Yahoo ar fi marii concurenti ai companiei pe care o conduce, de fapt aceasta pozitie este ocupata de Amazon.

"Multa lume crede ca Bing si Yahoo sunt marii nostri concurenti. In realitate, cel mai mare concurent in materie de cautari online este Amazon", a spus Schmidt, intr-un discurs sustinut cu ocazia unei vizite la un start-up din Berlin, potrivit Mediafax.

"Evident, ei se concentreaza mai mult pe partea comerciala, insa, in mod fundamental, raspund intrebarilor utilizatorilor si cautarilor, cum facem si noi", a mai spus Schmidt.

"Si, un lucru si mai important, undeva, cineva, intr-un garaj, este pe cale sa-si ascuta armele contra noastra, stiu, pentru ca, in urma cu nu foarte mult timp, noi eram cei din garaj", a mai spus seful Google.

Intr-o tara in care este in crestere sentimentul de neincredere in gigantul de internet, pana si in sfera politica, seful Google si-a luat angajamentul de a distruge aceasta imagine a unei companii tentaculare, care a devenit un "punct de trecere" obligatoriu pentru utilizatorii online.

"Nu suntem ca o companie de feriboturi, nu suntem ca o companie feroviara, nu suntem o retea de telecomunicatii si nici un furnizor de electricitate, cu o singura linie care merge spre voi, cu usa inchisa concurentei. Nimeni nu este obligat sa foloseasca Google", a spus Schmidt.

Google, care reprezinta 90% din traficul european pe motoarele de cautare, face obiectul, din 2010, unei anchete a Comisiei Europene privind un abuz de pozitie dominanta. Google se mai afla in conflict juridic si cu un grup de editori germani.

Totodata, operatorul celui mai utilizat motor de cautare din lume a infiintat un site si o comisie de experti pe 30 mai, pentru a respecta o decizie a Curtii Europene de Justitie (CEJ), conform careia utilizatorii europeni pot cere Google si altor motoare de cautare pe internet sa stearga din rezultatele cautarilor online unele link-uri catre stiri, decizii judecatoresti si alte documente care contin informatii inadecvate, irelevante si care incalca dreptul la viata privata. Potrivit unui raport dat publicitatii vineri, Google a primit, in patru luni, aproape 145.000 de solicitari de stergere din cautari a unor linkuri, in baza "dreptului de a fi uitat", in conformitate cu controversata decizie din luna mai a CEJ.

#Amazon concurent Google, #Google concurent , #Stiri Internet