Europenii au cheltuit anul trecut peste 11 miliarde de dolari pe jocuri si aplicatii mobile

Luni, 03 Februarie 2020, ora 09:44
1161 citiri
Europenii au cheltuit anul trecut peste 11 miliarde de dolari pe jocuri si aplicatii mobile
Foto: Arhiva Ziare.com

Europenii au cheltuit 11,2 miliarde de dolari in App Store si Google Play anul trecut, in crestere cu 18,9%.

Compania de analiza Sensor Tower a publicat un studiu privind consumul de aplicatii si jocuri mobile pe piata europeana, care arata o crestere importanta a cheltuielilor cu aceste produse.

In total, in cadrul celor doua mari magazine oficiale de jocuri si aplicatii mobile, App Store si Google Play, europenii au investit anul trecut 11,2 miliarde de dolari. Suma este cu 18.9% mai mare decat cea inregistrata in 2018.

Europenii nu sunt insa cei mai avizi consumatori ai acestei piete. Cifra reprezinta doar 13,5% din cele 83 miliarde de dolari generate la nivel global.

Decalajul dintre cele doua platforme nu este la fel de mare in Europa, ca la nivel global. App Store a generat si aici mai multi bani (6 miliarde dolari), insa Google Play a fost destul de aproape (5,2 miliarde dolari).

In ceea ce priveste numarul download-urilor, europenii au realizat 24,1 miliarde de instalarii pe telefoane si tablete, cu 7,2% mai mult decat in urma cu un an. Aici, Google Play este lider detasat, cu 73,1% din toate download-urile.

Tarile europene care au cheltuit cei mai multi bani pe aplicatii si jocuri mobile sunt, in ordine, Marea Britanie, Germania, Franta, Rusia si Italia. Rusia si Turcia sunt tarile in care s-au descarcat cele mai multe aplicatii.

Tinder, Netflix si YouTube, in aceasta ordine, sunt aplicatiile in care europenii au investit cei mai multi bani. Cele mai descarcate aplicatii au fost WhatsApp, Instagram si Facebook Messenger.

Aplicatia TikTok, populara printre adolescenti, a fost redeschisa, dupa ce a fost acuzata de spionajUtilizatorii telefoanelor Mate 30 ale Huawei nu mai pot instala manual aplicatiile Android ...citeste mai departe despre "Europenii au cheltuit anul trecut peste 11 miliarde de dolari pe jocuri si aplicatii mobile" pe Ziare.com

#europeni aplicatii jocuri telefoane, #bani aplicatii jocuri telefoane , #Stiri Internet