Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

E oficial: Cei care detin domenii .ro vor plati din primavara o taxa anuala de mentenanta

E oficial: Cei care detin domenii .ro vor plati din primavara o taxa anuala de mentenanta
Consiliul de Administratie al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI) Bucuresti a aprobat introducerea unei taxe anuale in valoare de 6 euro, fara TVA, pentru serviciul de mentenanta anuala in cazul domeniilor ".ro", incepand cu data de 1 martie 2018.

Intr-un anunt postat pe pagina de Internet a institutiei, ICI Bucuresti precizeaza ca sistemul de domenii ".ro" va fi astfel aliniat la necesitatile serviciului de mentenanta anuala, contravaloarea serviciului urmand sa fie achitata pentru perioada dorita, de minim un an si maximum 10 ani.

"Tariful practicat de registrul de domenii '.ro' va fi de 6 euro/an, fara TVA (tariful care va fi oferit registrarilor acreditati ROTLD). Valoarea tarifului a fost stabilita la nivelul pietei europene din domeniu, ajustata la veniturile si la puterea de cumparare a romanilor.

Tariful practicat de catre registrarul ICI Bucuresti (vanzare directa pe site-ul www.rotld.ro) va fi de 12 euro/an + TVA. Data de expirare a domeniilor se va calcula tinand cont de principiul conform caruia vechea taxa de inregistrare trebuie sa acopere minim cinci ani de mentenanta", se arata in anuntul ICI-Bucuresti.

Pe de alta parte, institutia precizeaza faptul ca aceasta distributie a domeniilor mai vechi de 5 ani pe o perioada de 6 luni a avut in vedere oferirea posibilitatii ca fiecare detinator de domenii ".ro" sa poata sa reinnoiasca domeniul in situatia in care doreste acest lucru.

Conform sursei citate, in prezent, Romania este singura tara din Europa care nu a introdus un tarif de mentenanta anuala pentru domenii de Internet.

"Implementarea sistemului de inregistrare si mentenanta anuala are, de asemenea, avantajul ca va duce la deblocarea numelor de domenii '.ro', care au fost inregistrate in aproximativ 25 de ani de existenta a domeniului '.ro', si care in prezent nu mai sunt folosite, fie ca firmele ce le-au solicitat au disparut, fie ca persoana care le-a solicitat nu mai are nevoie de acele nume in prezent. Un volum mare de domenii inseamna si un volum mare de resurse necesare.

La nivelul serviciului la care s-a ajuns in ultimii 24 de ani, este aproape imposibil ca mentenanta si securitatea sistemelor sa se bazeze doar pe veniturile din inregistrarile domeniilor noi, acesta avand un trend descrescator. Contravaloarea serviciului de inregistrare si mentenanta va duce la posibilitatea asigurarii securitatii si stabilitatii serviciului RoTLD, avand in vedere ca mediul virtual este din ce in ...citeste mai departe despre "E oficial: Cei care detin domenii .ro vor plati din primavara o taxa anuala de mentenanta" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 931 ori
Citeste mai multe despreplata mentenanta domenii ro