Doua treimi dintre rusi sunt utilizatori de Internet

Marti, 21 Mai 2013, ora 09:44
1506 citiri
Doua treimi dintre rusi sunt utilizatori de Internet

Un total de 59% dintre rusi sunt utilizatori de Internet, in crestere cu trei procente fata de anul trecut, conform rezultatelor publicate luni de Centrul Levada, un institut independent, citat de agentia RIA Novosti.

Aceasta cifra era de numai cinci procente cand Centrul Levada a efectuat prima oara un sondaj de opinie pe aceasta tema in Federatia Rusa in 2001.

Cu toate acestea, procentajul variaza semnificativ in functie de diferitele grupuri sociale: in timp ce peste 80% dintre studenti, manageri, directori si specialisti navigheaza in mod frecvent pe internet, doar 9% dintre pensionari si 13% dintre rusii cu varste de peste 55 de ani sunt utilizatori de internet.

Un studiu publicat in martie 2013 de un alt institut - Public Opinion Foundation /FOM/ - a relevat ca circa 50,1 de milioane de rusi cu varste de peste 18 ani /sau 43% din totalul populatiei adulte a tarii/ acceseaza zilnic internetul, in timp ce 64,4 milioane de adulti /55%/ navigheaza pe web cel putin o data pe luna.

Pe de alta parte, presedintele director-general al think-tankului TNS-Russia Ruslan Taghiev a oferit cifre putin diferite cu ocazia unei conferinte desfasurate la 17 aprilie. El a afirmat ca cel putin 76,5 milioane de persoane cu varste de peste 12 ani (sau 53% din intreaga populatie) folosesc internetul cel putin o data pe luna.

#utilizatori Internet Rusia, #utilizatori rusi Internet, #penetrare Internet Rusia , #Stiri Internet