Doua aplicatii din domeniul sanatatii au castigat o competitie din Silicon Valley

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 09:31
1133 citiri
Doua aplicatii din domeniul sanatatii au castigat o competitie din Silicon Valley

Doua aplicatii din domeniul sanatatii, care au potentialul de imbunatati vietile a cel putin 1 milion de oameni in urmatorii 3 ani, au castigat competitia Impact Global, organizata de Singularity University din Silicon Valley.

Aleksandra Orchowska din Polonia, cu aplicatia denumita "Cukeriada", care ajuta copiii cu diabet sa descopere simptomele afectiunii intr-un mod amuzant si sa inteleaga elementele de baza ale tratamentului, si Marton Juhasz din Ungaria, a carui aplicatie - Gyroset - ajuta pacientii paralizati de la gat in jos sa comunice si sa se deplaseze - sunt cei doi castigatori ai competiei Impact Global, organizata de Singularity University.

Premiul consta in doua burse pentru Programul de studii universitare 2013 al Singularity University, situata in Parcul de cercetare NASA din Silicon Valley, California, in valoare de 25.000 de dolari fiecare si au fost acordate de un juriu international format din lideri ai Singularity University si directori de companii inovatoare de renume mondial.

In cadrul competitiei de inovatii au fost depuse peste 65 de proiecte din 11 tari din Europa Centrala si de Sud-Est. Organizatorii si-au propus sa identifice inovatii care, prin utilizarea oricarui tip de tehnologie cu impact pozitiv exponential, pot imbunatati vietile a cel putin 1 milion de oameni in urmatorii trei ani. Proiectele inscrise in concurs au prezentat solutii pentru probleme majore din domenii precum sanatatea, educatia, protectia mediului si securitatea.

Principalul sponsor al competitiei a fost Centrul Tehnologic al GE Healthcare, care are peste 200 de ingineri dedicati dezvoltarii de produse software exceptionale. Printre sponsorii cheie ai competitiei s-au mai numarat TriGranit Development Corporation, Central Fund si OTP Bank.

Printre proiectele finaliste - din Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Polonia, Slovenia, Ucraina si Ungaria - s-au numarat un sistem de gestionare a dezastrelor care a fost testat in Haiti; un nou tratament revolutionar pentru tuberculoza cu ajutorul plantelor medicinale; un sistem de tratare a deseurilor din spatiu; o solutie de integrare in retele comunitare a alimentelor si produselor neconsumate din gospodarii pentru o mai buna aprovizionare cu alimente a celor lipsiti de mijloace materiale.

Singularity University isi propune sa reuneasca, sa educe si sa inspire o noua generatie de lideri care se straduiesc sa inteleaga si sa utilizeze tehnologii cu o evolutie exponentiala pentru a solutiona marile probleme ale omenirii.

#aplicatii sanatate, #burse studii universitare, #Silicon Valley tehnologie , #Stiri Internet