Cum au reinventat doi japonezi roata ...pentru 7.900 de dolari bucata

Joi, 19 Martie 2015, ora 10:37
1107 citiri
Cum au reinventat doi japonezi roata ...pentru 7.900 de dolari bucata
Foto: Gokiso

Fratii Nobuo si Yutaka Kondo detin compania Kondo Machine, care creeaza componente specializate pentru motoarele Rolls-Royce de avion si linii de fabricatie pentru componentele masinilor Toyota. Cei doi frati, ingineri si pasionati de mersul cu bicicleta, si-au imbinat cele doua pasiuni si au reusit sa reinventeze roata.

Rotile Gokiso sunt facute din titaniu si fibra de carbon si ofera utilizatorului o calatorie incredibil de lina. La teste, rotilor Gosiko le ia sase minute sa se opreasca de la sine, comparativ cu 90 de secunde cat rezista rotile conventionale. Acest nivel de calitate este greu accesibil insa - rotile fratilor Kondo costa 7.900 de dolari perechea, scrie Bloomberg.

In patru ani de cand le-au pus in vanzare, fratii au vandut 30 de perechi si aproximativ 1.000 de bucati dintr-un model mai simplu, care costa pana in 3.300 de dolari.

In Japonia, regandirea inginereasca a produselor creeaza componente industriale superbe, insa putine ajung sa "prinda" la ...citeste mai departe despre "Cum au reinventat doi japonezi roata ...pentru 7.900 de dolari bucata" pe Ziare.com

#Japonia reinventie roata, #roti inovatoare bicicleta, #roti Gokiso , #Stiri Internet