ANALIZA Compania romaneasca UiPath a devenit cel mai de succes produs IT exportat de Europa de la Spotify incoace. Valoarea gigantica la care a ajuns

Marti, 27 Aprilie 2021, ora 17:30
1418 citiri
ANALIZA Compania romaneasca UiPath a devenit cel mai de succes produs IT exportat de Europa de la Spotify incoace. Valoarea gigantica la care a ajuns
Compania UiPath este cel mai de succes produs de afaceri al momentului in lume FOTO Hepta

Jurnalistii prestigioasei publicatii "The Economist" au realizat o analiza a fenomenului "UiPath", compania romaneasca listata la Bursa din New York, unde s-a bucurat de un succes urias.

Analiza publicata in editia electronica arata ca UiPath, societatea condusa de romanul Daniel Dines, este cel mai de succes produs de IT exportat de Europa de la Spotify incoace.

Expertii "The Economist" au ajuns la concluzia ca UiPath este "un rod" al pandemiei, care a creat necesitatea automatizarii multora dintre procesele realizate odinioara fizic de angajatii prezenti la serviciu.

Daniel Dines a castigat 700 de milioane de dolari dupa doua zile de tranzactionare a actiunilor UiPath

Procesul poarta numele tehnic de "automatizarea proceselor robotizate" (APR) si se refera la un program software complex care face acest lucru. Varianta "primitive" au aparut deja, iar managerii marilor corporatii si-au dorit mai mult.

"Aceasta dorinta ajuta la explicarea modului in care UiPath, o firma obscura de software din Romania, a reusit pe 20 aprilie sa stranga 1,3 miliarde de dolari intr-o oferta publica initiala (OPI) pe bursa din New York. Bursa a evaluat-o la aproximativ 30 de miliarde de dolari, o valoare mai mare decat ceea ce Spotify, serviciul suedez de succes de streaming muzical, a obtinut cand a fost listat in 2018", se arata in analiza The Economist.

"Toata tehnologia informatiei (IT) implementata la nivelul corporatiilor are legatura cu automatizarea. Dar, adesea, diferitele sisteme ale unei companii "nu vorbesc" intre ele. Informatiile din facturi sau din software-ul care nu are o functie de export trebuie copiate manual. Progresele in inteligenta artificiala, in special algoritmii de viziune pe computer, care pot scana documente si ecranele computerelor, au permis UiPath si concurentilor sai, firme precum Automation Anywhere si Blue Prism, sa vina cu produse care elimina aceasta "oboseala".

Piata APR este extrem de redusa la nivel global, cu vanzari de cel mult 3 miliarde de dolari in 2020, estimeaza Saikat Ray de la Gartner, o firma de cercetare. Asadar, UiPath si rivalii sai au construit "platforme de automatizare", care includ atat programe pentru identificarea sarcinilor, cat si software pentru realizarea proceselor de sintetizare a informatiei.

Automatizand tot mai multe procese, astfel de instrumente creeaza propria cerere de automatizare. In aceasta perspectiva mai larga, numita uneori "hiperautomare", industria APR ar putea genera 30 de ...citeste mai departe despre "ANALIZA Compania romaneasca UiPath a devenit cel mai de succes produs IT exportat de Europa de la Spotify incoace. Valoarea gigantica la care a ajuns" pe Ziare.com

#UiPath, #Daniel Dines, #spotify, #it europa, #avere daniel dines , #Stiri Internet