Cameră foto de 200 de megapixeli creată de Samsung pentru smartphone-uri

Miercuri, 08 Septembrie 2021, ora 09:28
950 citiri
Cameră foto de 200 de megapixeli creată de Samsung pentru smartphone-uri
Noul senzor ar putea fi folosit de următoarele smartphone-uri din seria Galaxy FOTO Pixabay

Producătorul smartphone-urilor Galaxy continuă cursa pixelilor, cu primul senzor foto care ajunge la 200MP.

Samsung anunţă ISOCELL HP1, un senzor foto ce are 200MP cu o dimensiune de 0.64μm. Senzorul este suficient de mic pentru a putea fi folosit în cadrul smartphone-urilor.

Ca şi alţi senzori ai companiei coreene, acesta foloseşte tehnologia “pixel-binning” - combină informaţia captată de mai mulţi pixeli apropiaţi, pentru a îmbunătăţi calitatea imaginii.

În cazul fotografiilor făcute în lumină slabă, de exemplu, această metodă combină informaţiile captate de 16 pixeli adiacenţi. Asta înseamnă că, în realitate, rezoluţia efectivă imaginii va fi de 12,5MP.

La o filmare 8K cu 30 de cadre pe secundă, pixelii vor fi combinaţi câte 4, astfel că rezoluţia efectivă va fi de 50MP.

Samsung spune, însă, că imaginile şi filmările vor fi mult mai clare şi mai luminoase decât cele ale oricărui senzor care există în prezent pe piaţă.

Producătorul coreean nu a anunţat când va fi disponibil noul senzor foto, însă, nu ar surprinde pe nimeni dacă acesta va fi folosit de următoarele smartphone-uri din seria Galaxy S. ...citeste mai departe despre "Cameră foto de 200 de megapixeli creată de Samsung pentru smartphone-uri" pe Ziare.com

#camera foto, #smartphone, #megapixeli camere compacte, #200 megapixeli, #Samsung , #Stiri Internet