Apple declara razboi FBI: Se va crea un precedent periculos? Hackerii vor primi o mana de ajutor?

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 09:19
1139 citiri
Apple declara razboi FBI: Se va crea un precedent periculos? Hackerii vor primi o mana de ajutor?
Foto: Arhiva Ziare.com

Apple a starnit un razboi cu FBI, dupa ce seful gigantului IT i-a refuzat pe agentii federali, care au cerut companiei sa decripteze telefonului unuia dintre cei care au pus la cale atacul din San Bernardino, California, care s-a soldat cu 14 morti.

La 16 februarie, un judecator federal a ordonat Apple sa ajute FBI sa capete acces la telefon. Compania poate sa raspunda tribunalului pana la 26 februarie.

Apple reactioneaza: Solicitarile Guvernului american sunt socante

Deocamdata, compania a refuzat sa se supuna, spunand ca s-ar stabili un precedent care ar forta-o sa acceseze telefonul unui suspect de fiecare data cand autoritatile emit un mandat.

Apple sustine ca astfel ar incalca increderea utilizatorilor, normele de protectie a intimitatii si ar slabi securitatea telefonului mobil.

Ba mai mult, unii analisti arata ca FBI solicita companiei sa realizeze un program software care sa le permita accesul la smartphone-ul teroristului (iPhone 5C). Insa odata ce va fi creata, ...citeste mai departe despre "Apple declara razboi FBI: Se va crea un precedent periculos? Hackerii vor primi o mana de ajutor?" pe Ziare.com

#Apple razboi FBI, #Apple decriptare telefon, #Apple iPhone FBI, #Apple decriptare telefon terorist , #Stiri Internet