Apple a primit un miliard de dolari de la Google ca sa-i faca o favoare

Vineri, 22 Ianuarie 2016, ora 13:45
1102 citiri
Apple a primit un miliard de dolari de la Google ca sa-i faca o favoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Grupul informatic american Apple Inc. a primit un miliard de dolari de la rivalul Google in anul 2014 pentru ca motorul de cautare al acestuia din urma sa fie instalat in mod preferential pe telefoanele iPhone.

Potrivit transcrierilor unor proceduri juridice care au avut loc saptamana trecuta intr-un dosar de incalcare a drepturilor de proprietate intelectuala demarat de Oracle Corp. impotriva Google, un martor a dezvaluit ca motorul de cautare are un acord cu Apple care ofera producatorului telefoanelor iPhone un procent din veniturile din publicitate pe care Google le realizeaza gratie cautarilor pe Internet efectuate pe dispozitivele Apple, a declarat un avocat de la Oracle, informeaza Bloomberg.

Apple calca pe urmele Google: Ce decizie a luat pentru serviciul sau de harti

Zvonurile referitoare la sumele platite de Google catre Apple pentru ca motorul sau de cautare sa fie instalat preferential pe iPhone circula de mai multi ani, insa pana acum cele doua companii nu au ...citeste mai departe despre "Apple a primit un miliard de dolari de la Google ca sa-i faca o favoare" pe Ziare.com

#Apple Google, #Apple Google miliard, #Apple Google motor cautare , #Stiri Internet