Amenda la BCR: O angajata a trimis pe Whatsapp copii dupa buletinele clientilor

Marti, 12 Mai 2020, ora 11:24
2036 citiri
Amenda la BCR: O angajata a trimis pe Whatsapp copii dupa buletinele clientilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Banca Comerciala Romana a fost sanctionata contraventional cu amenda de 24.163,50 de lei, echivalentul a 5.000 euro, pentru incalcarea unor dispozitii din Regulamentul General privind Protectia Datelor.

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a transmis ca investigatia a fost demarata in urma primirii unei plangeri si a constatat ca BCR nu a implementat masuri tehnice si organizatorice adecvate in vederea asigurarii unui nivel de securitate corespunzator riscului prelucrarii.

"In acelasi timp, operatorul nu a luat masuri pentru a asigura ca orice persoana fizica care actioneaza sub autoritatea sa si care are acces la date cu caracter personal nu le prelucreaza decat la cererea sa, cu exceptia cazului in care aceasta obligatie ii revine in temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern", a transmis autoritatea.

Astfel, in urma investigatiei, s-a constatat ca a avut loc o colectare a copiilor actelor de identitate ale clientilor persoanelor fizice (minori si reprezentanti legali) prin intermediul telefonului personal al unei angajate a operatorului, precum si transmiteri ale copiilor acestor acte la nivelul operatorului, prin aplicatia Whatsapp, cu incalcarea procedurii de lucru interne. ...citeste mai departe despre "Amenda la BCR: O angajata a trimis pe Whatsapp copii dupa buletinele clientilor" pe Ziare.com

#BCR amenda GDPR, #BCR incalcat GDPR , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
  2. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  3. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  4. Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
  5. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  6. Apple dezvăluie iOS 18, în cadrul WWDC24: Mai multe posibilități de customizare pentru utilizatori și dezvoltatorii de aplicații VIDEO
  7. Cea mai buna alegere pentru a găsi cele mai bune soluții audio Bose