Accidentul aviatic din Apuseni, "lectie" pentru IT-isti: Au lansat o aplicatie de localizare

Marti, 11 Martie 2014, ora 11:16
1344 citiri
Accidentul aviatic din Apuseni, "lectie" pentru IT-isti: Au lansat o aplicatie de localizare

Observarea dificultatilor de localizare a victimelor accidentului aviatic din ianuarie i-a inspirat pe trei freelanceri bucuresteni sa lanseze un instrument care poate fi de mare folos in situatii similare.

"Sunt aici" este un serviciu de localizare bazat pe reteaua GSM si/sau GPS. Aplicatia poate fi descarcata in mod gratuit din Google Play si functioneaza chiar si fara conexiune la Internet.

In spatele initiativei se afla Louise Maria Dumitru, care s-a ocupat de partea de design si dezvoltarea aplicatiei pentru Android, Mihai Pop (gateway-ul de SMS-uri) si Florin Ionescu (partea de web, dezvoltarea site-ului si conexiunea la baza de date).

"Personal, detin o experienta de sapte ani in dezvoltarea de aplicatii web. Dezvoltarea aplicatilor pentru smartphone a inceput ca o simpla curiozitate in urma cu trei ani. De atunci am dezvoltat cateva aplicatii pentru smartphone, dar in principal m-am concentrat pe dezvoltare web.

In prezent lucrez la un joc multiplayer cross-platform ...citeste mai departe despre "Sunt aici - aplicatia creata de trei bucuresteni: te gaseste in cateva secunde, fara Internet" pe Ziare.com

#aplicatie suntaici, #aplicatie telefon localizare, #GPS telefon, #localizare smartphone , #Stiri Internet