Viitorul in securitate: Parole gesticulate

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 12:30
1632 citiri
Viitorul in securitate: Parole gesticulate

Securizarea parolelor prin miscari ale mainilor care sa autentifice utilizatorul unic poate deveni noul trend in materie de protectie a parolelor.

Nasir Memon, profesor la New York University lucreaza la implementarea unei tehnologii de protectie mai eficienta a parolelor. Aceasta implica miscari ale mainii ca si metoda de a intra in cont, scrie Business Insider.

In loc de a tasta parola, cum se face in prezent, Nasir Memon utilizeaza touchscreenul care permite activarea unei parole prin gesturile mainilor utilizatorului.

Astfel, oamenii vor putea sa deseneze rapid imagini sau sa activeze un seif, invartind prin gesturi codurile de cifre.

Poti folosi semnatura pe touchscreen pentru a intra in contul tau de email si alte conturi, al caror grad de securizare creste in acest fel.

Aceasta metoda se refera la comportamentul biometric si se bazeaza pe caracteristicile biologice care fac miscarea unei maini unice si permit autentificarea unei persoane, a declarat Mamon.

In plus, trecerea la un astfel de sistem de securizare a parolei creste considerabil gradul de securitate si confera oamenilor un sentiment al puterii, potrivit testelor preliminarii realizate la centrul de cercetare de la Universitatea din New York.

In ceea ce priveste consumul exagerat de cafea sau alte alimente de gen ar putea afecta miscarile mainii, insa Mamon spune ca momentan proiectul este intr-un stadiu initial, in etapele urmatoare luandu-se in calcul si factorii externi ce ar putea afecta miscarea mainii utilizatorului si introducandu-se o rata de variatie in schema orginala a miscarii mainii.

Spre deosebire de celelalte metode de securizare a parolei, precum scanarea irisului sau folosirea amprentelor, Nasir Mamon este de parere ca aceasta tehnologie nu sperie oamenii, neavand caracteristicile de SF ale scanarii irisului.

#parola internet, #parola mail, #metoda securizare parola, #protectie parola , #Securitate IT