Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

legea big brother

SRI: Accesul la calculatoarele firmelor, doar in baza unei autorizari judecatoresti

SRI: Accesul la calculatoarele firmelor, doar in baza unei autorizari judecatoresti


Firmele care detin calculatoare vor fi nevoite sa permita autoritatilor statului accesul la acestea doar in urma unei autorizari judecatoresti, se arata intr-un comunicat de presa al Serviciului Roman de Informatii (SRI) referitor la Legea securitatii cibernetice.

Pentru realizarea securitatii cibernetice, persoanele juridice care detin infrastructuri cibernetice vor fi obligate sa acorde sprijinul necesar, la solicitarea motivata a anumitor institutii, printre care SRI, Ministerul Apararii sau Ministerul Afacerilor Interne, in indeplinirea atributiilor ce le revin acestora si sa permita accesul la datele detinute (care sunt relevante in contextul solicitarii), se arata in Legea securitatii cibernetice.

In baza acestei prevederi, institutiile statului vor cere de la firme exclusiv date tehnice, nu informatii care tin de viata privata a persoanelor, au explicat reprezentantii SRI intr-un comunicat de presa emis duminica.

"Doar detinatorii de infrastructuri cibernetice (nu persoane fizice detinatoare de echipamente IT&C - computere, tablete, smartphone etc.) au responsabilitatea de a pune la dispozitia autoritatilor competente (la solicitare motivata) exclusiv date tehnice, cum ar fi indicatorii ce descriu activitatile desfasurate la nivelul sistemelor de operare (log-uri), cu privire la amenintarea (atac cibernetic, incident de securitate etc.) care face obiectul solicitarii", scrie in comunicat.

Citeste continuarea articolului "SRI: Accesul la calculatoarele firmelor se va face doar in baza unei autorizari judecatoresti " pe Avocatnet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1362 ori