Kaspersky: Piata securitatii IT va avea o crestere de doar 10% in 2009

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 15:33
1542 citiri
Kaspersky: Piata securitatii IT va avea o crestere de doar 10% in 2009

Reprezentantii din Romania ai Kaspresky Lab estimeaza ca piata romaneasca de securitate IT va avea o crestere de numai 10% in acest an, fata de 2008, la 10 milioane de euro, dupa ce, la inceputul anului, IDC prognoza o crestere de 10%-20%, la 10-12 milioane de euro, precizeaza NewsIn.

Directorul general pentru Romania si Bulgaria al Kaspresky Lab, Teodor Cimpoesu, a precizat ca, din cauza crizei economice care a afectat Romania, si-a revizuit in minus cresterea cotei de piata estimata pentru acest an cu cinci puncte procentuale, de la 30% la 25%.

"O crestere a cotei de piata de 25% este o previziune mult mai apropiata de adevar decat prognoza de 30% pe care am facut-o la inceputul anului. Pe retail nu a mers asa cum ne asteptam, in schimb am avut rezultate bune pe business. Totusi, nu am crescut pe business asa cum ne propusesem, sa inversam procentele de anul trecut, cand am avut 60% din venituri din retail si 40% din business. In momentul de fata avem procente aproximativ egale intre cele doua segmente de piata", a mentionat Cimpoesu.

Conform directorului general al Kaspersky pentru Romania si Bulgaria, cresterea pe business a fost in primele luni din acest an de 50-60%, in special datorita migratiei clientilor si castigarii, prin intermediul partenerilor, de noi clienti.

"Partenerii nostri Gecad si Ager au castigat licitatii si, astfel, avem clienti din domeniul public, primarii, Autoritatea Rutiera Romana. Prin Ager avem un contract cu 13.000 de licente cu Ministerul Justitiei", a mai spus Teodor Cimpoesu.

Pana la sfarsitul acestei luni, reprezentanta locala va deschide si magazinului sau online, de la care asteapta sa genereze aproximativ 5% din vanzarile pe 2010.

Kapersky Lab a lansat marti in Romania suita Kaspersky Internet Security 2010 si solutia Kaspersky Anti-Virus 2010, noile generatii de solutii pentru protejarea utilizatorilor individuali de amenintarile IT.

 

#it, #kaspersky, #piata, #retail, #securitate , #Securitate IT