Cele mai mari amenintari online, in 2013

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 10:47
1422 citiri
Cele mai mari amenintari online, in 2013

Securitatea pe Internet a devenit una dintre cele mai mari probleme in acest moment, in ultima luna avand loc cele mai mari atacuri cibernetice din istorie.

Utilizatorii de Internet nu sunt urmariti neaparat de hackeri, ci de companiile pentru care informatiile despre consum si obiceiuri sunt esentiale, ajutandu-le in campaniile de marketing si vanzari.

Iata care sunt cele mai mari amenintari online, in acest an, potrivit PC World:

Cookies

Probabil ati observat, in ultima perioada, ca majoritatea site-urilor va avertizeaza ca sunt folosite programele de tip cookie, ce monitorizeaza obiceiurile de browsing. Avertizarea a fost o cerinta din partea Uniunii Europene, in vederea protejarii informatiilor private.

Daca, in urma cu cinci ani, site-urile aveau, de regula, un singur astfel de program, acum fiecare are peste 50, construind, astfel, un profil foarte detaliat al utilizatorului respectiv. Acestea sunt invizibile pentru utilizator, care, de multe ori, nici nu isi da seama ca orice acceseaza pe Internet este monitorizat de cineva.

In 2012, in Statele Unite a fost propusa o lege care includea si interzicerea folosirii acestor programe fara acceptul utilizatorului. Totusi, aceasta nu a intrat in vigoare inca, iar companiile sustin ca monitorizarea datelor este esentiala pentru afacerile lor.

Citeste mai multe despre Cele mai mari amenintari online, in 2013 pe Ziare.com.

#amenintari informatice 2013, #amenintari online 2013, #securitate online 2013 , #Securitate IT