Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aproape 50.000 de utilizatori ai serviciilor Facebook si Microsoft, supravegheati de autoritatile SUA

Aproape 50.000 de utilizatori ai serviciilor Facebook si Microsoft, supravegheati de autoritatile SUA


Compania Facebook a primit intre 9.000 si 10.000 de solicitari privind date despre utilizatori de la diferite entitati guvernamentale din SUA in a doua jumatate a anului 2012, implicand intre 18.000 si 19.000 de conturi. Microsoft a primit, pentru aceeasi perioada, intre 6.000 si 7.000 de mandate penale si de securitate din partea autoritatilor, care au afectat intre 31.000 si 32.000 de conturi de utilizatori.

Facebook a precizat ca a facut publice informatiile pe baza acestui acordul convenit cu autoritatile americane responsabile cu securitatea nationala.

Doua surse familiare cu discutiile au declarat pentru Reuters ca mai multe companii de internet au ajuns la o intelegere cu guvernul american de a face publice informatii limitate despre numarul de solicitari de supraveghere pe care le-au primit.

Intelegerea evidentiaza presiunea asupra guvernului si a companiilor americane de internet in urma scurgerilor de saptamana trecuta din presa privind un controversat program al Agentiei Nationale de Securitate din SUA de monitorizare a strainilor. Dezvaluirea programului a starnit ingrijorari in legatura cu scopul si amploarea activitatilor de colectare de informatii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1912 ori