Anonymous a blocat in semn de protest site-urile guvernamentale de la Ankara

Luni, 03 Iunie 2013, ora 12:26
1369 citiri
Anonymous a blocat in semn de protest site-urile guvernamentale de la Ankara

Grupul de hackeri Anonymous a intreprins in noaptea de duminica spre luni o serie de atacuri cibernetice impotriva site-urilor guvernamentale din Turcia si a mai multor institutii ale statului turc, transmite RT.

Ca urmare a acestor actiuni, hackerii au reusit sa blocheze accesul la site-ul presedintelui turc Abdullah Gul si la cel al partidului de guvernamant, Partidul Justitiei si Dezvoltarii (AKP). In plus, au fost blocate site-urile mai multor ministere si departamente. In prezent, toate aceste resurse internet sunt in stare de functionare.

Atacul asupra site-urilor guvernamentale a fost desfasurat in semn de protest impotriva actualului prim-ministru turc Recep Tayyip Erdogan si a guvernului condus de acesta.

Actiunile de protest in masa s-au declansat in Turcia saptamana trecuta, cand autoritatile de la Istanbul au decis sa desfiinteze parcul Gezi din Piata Taksim pentru a construi un centru comercial, ceea ce a provocat indignarea a mii de locuitori ai metropolei de pe malul Bosforului.

La scurt timp insa manifestatia ecologista s-a transformat in una antiguvernamentala, protestatarii impotriva carora politia a facut uz de forta si gaze lacrimogene au cerut demisia lui Erdogan. Actiunile de protest au cuprins si alte orase din Turcia, inclusiv Ankara, in timp ce autoritatile au retinut deja peste 1.700 de protestatari, conform AFP.

#hackeri Anonymous Turcia, #securitate internet Turcia, #acces internet Turcia, #proteste antiguvern Turcia , #Securitate IT