13 membri Anonymous, inculpati pentru piraterie informatica in SUA

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 09:14
1675 citiri
13 membri Anonymous, inculpati pentru piraterie informatica in SUA

Treisprezece presupusi membri ai colectivului de pirati informatici Anonymous au fost inculpati joi in Statele Unite pentru o serie de atacuri impotriva unor companii si organizatii americane, informeaza AFP si Reuters.

Actul de inculpare, facut public la Alexandria, Virginia (estul SUA), ii acuza pe cei 13 hackeri prezumtivi de atacuri intre septembrie 2010 si ianuarie 2011 contra Motion Picture Association of America (MPAA), sindicatul studiourilor de film, Recording Industry Association of America, Visa, MasterCard sau Bank of America.

Atacurile au vizat scoaterea din functiune a site-urilor acestor societati in cadrul asa-numitei "Operation Payback" Anonymous, noteaza Reuters. Tintele au fost alese fie pentru lupta lor impotriva pirateriei de produse culturale sau, in cazul bancilor, pentru a fi oprit strangerea de fonduri in sprijinul fondatorului WikiLeaks Julian Assange.

Cele 13 persoane inculpate "au planificat si pus in aplicare o serie de atacuri cibernetice contra site-urilor unor intreprinderi... pentru a face resursele lor inaccesibile clientilor si utilizatorilor", denunta printre altele acuzarea.

Anonymous se prezinta ca o miscare internationala de internauti pentru apararea libertatilor si care ataca interese private ca Sony, Amazon si Visa, dar si sistemele informatice ale statelor.

#procese SUA Anonymous, #atacuri informatice Anonymous, #piraterie informatica SUA, #atacuri hackeri companii americane , #Securitate IT