Platile online prin card bancar vor creste in acest an cu 75%

Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 14:54
1672 citiri
Platile online prin card bancar vor creste in acest an cu 75%

Valoarea comertului electronic cu plata online prin carduri bancare va fi in acest an de 93 milioane euro, in crestere cu 75% fata de 2008, cand s-a plasat la 53,1 milioane euro, conform estimarilor RomCard, furnizate agentiei MEDIAFAX de Gecad ePayment, producatorul platformei de comert electronic.

RomCard este procesatorul tranzactiilor cu carduri in Romania si are 150 de comercianti activi certificati in sistemul 3D Secure.

Numarul tranzactiilor online cu plata prin card bancar va ajunge la 1,2 milioane operatiuni, de la 652.000 in 2008, iar ponderea acestei modalitati de plata este de aproximativ 15% din totalul comertului electronic.


"Cel mai mare numar de tranzactii s-a inregistrat in telecom si turism. Majoritatea clientilor aleg sa-si plateasca online abonamentele telefonice, sa-si incarce cartelele prepay, dar si sa achizitioneze bilete de avion si pachete de vacanta. In cazul biletelor de avion, plata online este aleasa in 90% dintre situatii, la fel ca si in cazul tuturor produselor cu livrare electronica sau a serviciilor", a declarat directorul executiv al Gecad ePayment, Carmen Sebe.


Ea a adaugat ca, in 2009, compania apreciaza ca totalul tranzactiilor derulate de magazinele online prin platforma ePayment va ajunge la aproximativ un milion de unitati, in valoare de peste 90 milioane dolari.


Comertul electronic, conform oficialului Gecad ePayment, a fost mai putin afectat de criza, in 2009, comparativ cu celelalte domenii.


"Pe de o parte, este vorba despre o piata aflata inca la inceput si care, fara criza, ar fi avansat poate intr-un ritm mai rapid. Pe de alta parte, in contextul economic actual, comerciantii sunt nevoiti sa scada costurile, iar una dintre metodele cele mai eficiente este abordarea internetului ca piata de desfacere, deoarece presupune cheltuieli mult mai mici de personal, intretinere, logistica, etc. Totodata, anul acesta s-au intensificat si ofertele comerciantilor online de a atrage mai multi clienti, cum ar fi prin promotii sau oferte speciale. In conditii de dificultate economica, clientii devin si mai sensibili la pret, ceea ce explica orientarea acestora catre mediul online", a subliniat Sebe.


In prezent, platforma ePayment este utilizata de 957 de comercianti activi, dintre care 450 de companii sunt clienti noi, atrasi in 2009. Valoarea medie a unei plati online cu cardul bancar a ajuns in 2009 la 82 euro.


"Pentru anul viitor, preconizam o crestere a ponderii platii cu cardul in totalul vanzarilor online. In acest moment, in Romania acest fel de plata se afla la un nivel mult mai scazut fata de alte tari, unde plata se face preponderent cu carduri de debit si, mai ales, de credit. Va fi vorba insa de o crestere moderata. Estimam aceeasi tendinta, de crestere moderata, pentru toata industria de comert electronic", a mai spus directorul executiv al companiei.


La nivelul anului 2008, comertul electronic cu plata online prin card bancar a crescut cu 53% fata de anul anterior, ajungand la 53,1 milioane de euro si un numar de 652.000 tranzactii.

 

#trazactii, # online, # comert, # carduri, # plati , #Plati online