Romanii cheltuiesc 500 de mil. de euro pe an in magazinele online din strainatate

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 11:50
1730 citiri
Romanii cheltuiesc 500 de mil. de euro pe an in magazinele online din strainatate

Romanii au facut plati la magazinele online din strainatate in valoare de 500 milioane de euro, din totalul de 700 milioane de euro al platilor facute cu cardul, a declarat Catalin Cretu, directorul general pentru Romania din cadrul Visa Europe.

"Penetrarea platii cu cardul nu depaseste 5-6% in Romania", a spus Catalin Cretul, in cadrul ZF Digital 2012.

Motivul principal pentru care utilizatorii romani prefera magazinele din strainatate este ca nu au incredere in sistemul de plata online din Romania, desi acesta se numara printre cele mai sigure din Europa, din punct de vedere tehnologic, potrivit oficialului Visa.

"In jur de 50-60% dintre romani nu au facut niciodata o plata cu cardul, iar in jur de 80% dintre romani nu au facut niciodata o plata online cu cardul", a mai declarat Catalin Cretu.

Volumul platilor online cu cardul in Romania a crescut cu 38% in primele noua luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind volumul total inregistrat la nivelul anului 2011.

Conform datelor Romcard, romanii au platit online produse si servicii in valoare de 165,8 milioane euro, platforma PayU inregistrand tranzactii in valoare de 138,4 milioane de euro.

Aproximativ 86% dintre cumparaturi au fost efectuate din Romania, restul tranzactiilor provenind din alte 199 de tari, in special din Italia, Marea Britanie, Spania, Franta, Germania, Irlanda, Belgia si Cipru.

Conform datelor din sistemul PayU, cele mai bune evolutii au fost inregistrate de magazinele online care vand cupoane de reduceri, confectii, cadouri si jucarii. Acestea si-au majorat vanzarile (numarul de tranzactii) cu 106%, 79%, 62% si respectiv 47%. De asemenea, organizatiile neguvernamentale au primit cu 87% mai multe donatii fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Valoarea medie a cosului de cumparaturi a fost de 56 euro in sistemul Romcard (67 euro in sistemul PayU).

#cumparaturi online strainatate, #cumparaturi magazine strainatate, #magazine online strainatate , #Magazine online