Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Topul celor mai bine platiti CEO din IT. Salarii de 100 milioane de euro

Topul celor mai bine platiti CEO din IT. Salarii de 100 milioane de euro


In topul celor mai bine platiti CEO din industria IT se afla doi directori din cadrul Oracle si unul de la Apple, care au, impreuna, mai mult de 215 milioane de dolari anual.

Cel mai bine platit CEO este Mark Hurd, care a acumulat o avere de peste 87,4 milioane de dolari.

Din pozitia de co-presedinte al Oracle, Hurd a primit, anul acesta, un salariu de baza 700,000 de dolari, la care se adauga bonusuri de 7,3 milioane de dolari, scrie money cnn.Pe locul al doilea, in clasamentul celor mai bogati directori generali din industira IT se afla Larry Ellison, fondatorul Oracle. Acesta a reusit sa stranga o avere de 77,6 milioane de dolari. Cariera sa a inceput in anii 1970, cand Ellison a inceput sa colaboreze cu Ampex Corporation.Salariul lui, in mod normal, este de numai 1 dolari, dar anul acesta a primit bonusuri in valoare de 13,3 milioane de dolari si 62,7 milioane de dolari in actiuni.Tim Cook, noul CEO Apple a primit un bonus substantial, anul trecut, cand a fost solicitat sa il inlocuiasca pe Steve Jobs, aflat, la acea data, in concediu medical. Salariul sau anual se ridica la 800,000 de dolari.

La aceasta suma se adauga bonusuri de 5,7 milioane de dolari. De asemenea, a primit o compensatie financiara de 52 milioane de dolari in actiuni la bursa. Tim Cook lucreaza la Apple din 1998 si l-a inlocuit pe Steve Jobs, dupa ce acesta a murit.Pe locul patru se afla o doamna, Safra Catz, cea care ocupa pozitia de co-presedinte Oracle. Aceasta a primi o marire substantiala a salariului, de la 150,000 de dolari in 2010, pana la 950,000 de dolari. In plus, bonusul sau anual, de 3,8 milioane de dolari a urcat pana la 9 milioane de dolari.Un alt director bine platit din cadrul Oracle este Thomas Kurian, care a incasat, in total, 33,7 milioane de dolari. Din aceasta suma, 800,000 de dolari reprezinta salariul de baza, iar restul bonusuri.

Peter Oppenheimer primeste, pentru functia sa de director financiar in cadrul Apple, un salariu de 700,000 de dolari. La aceasta suma se adauga un bonus de aceeasi valoare si actiuni la bursa ce valoreaza 28,4 milioane de dolari. Anul trecut a primit acelasi salariu ca in 2009.Ronald Johnson, cu o avere de 29,8 milioane de dolari se afla pe urmatoarea pozitie, in topul celor mai bine platiti CEO din industira IT. El lucreaza la Apple si este cel de-al treilea cel mai bine platit angajat.Johnson a fost cel care a propus infiintarea magazinelor Apple si castiga 700.000 de dolari lunar. La aceasta suma se adauga actiuni in valoare de 28,4 milioane de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1991 ori