Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Interviu: Google nu este inca interesata de veniturile obtinute din Romania

Interviu: Google nu este inca interesata de veniturile obtinute din Romania


Mohammad Gawdat, vicepresedinte Google pentru pietele emergente, spune ca obiectivele Google Romania nu sunt legate in mod absolut, in primii doi, trei ani de activitate, de nivelul veniturilor.

"Perioada de 2-3 ani in care veniturile nu se afla in topul prioritatilor este valabila pentru Romania, in tarile din Africa, de exemplu, perioada este de zece ani", a declarat oficialul Google intr-un interviu pentru Ziarul Financiar.

Gawdat spune ca Google nu s-a uitat la indicatorul venituri in Orientul Mijlociu decat dupa cinci ani de prezenta pe acea piata.

"Ceea ce vrem sa facem in Romania - daca vreti sa rezum obiectivele intr-o fraza, atunci aceasta ar fi ca noi urmarim sa organizam informatiile si sa le facem universal valabile. Cum sa faci acest lucru_ Sunt multiple arii. Un exemplu - ne uitam la disponibilitatea produselor si serviciilor pe piata, la disponibilitatea in limba romana a anumitor servicii, la cat de actualizate sunt hartile, ce date sunt afisate pe aceste harti, daca serviciile bazate pe locatie sunt disponibile etc", a spus vicepresedintele Google.

Oficialul Google nu a oferit informatii despre cota companiei americane pe piata locala, dar a afirmat ca exista inca loc de crestere.

Potrivit informatiilor din piata, veniturile Google sunt estimate la cateva milioane de euro pe an, in timp ce intreaga piata de publicitate online a fost estimata intre 20 si 24 de milioane de euro la nivelul anului 2010.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1756 ori