Hackerii Anonymous: Nu atacam reteaua electrica a SUA

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 09:27
2104 citiri
Hackerii Anonymous: Nu atacam reteaua electrica a SUA

Hackerii din gruparea Anonymous au respins ferm marti acuzatiile conform carora ar putea ataca reteaua electrica a SUA si provoca o incetare a functionarii acesteia.

Declaratia survine la scurt timp dupa ce Wall Street Journal a scris ca seful Agentiei Nationale de Securitate (NSA) si-ar fi exprimat, in special in cadrul unor reuniuni private la Casa Alba, ingrijorarea in privinta unui eventual atac impotriva retelei electrice a tarii, intr-un an sau doi, transmite AFP.

Anonymus l-a acuzat marti pe diferite conturi pe Twitter pe seful NSA ca are "o retorica alarmista" si ca aplica tactica "tapului ispasitor".

Gruparea a lansat de asemenea un atac prin mesaje spam impotriva paginii de Facebook a Wall Street Journal, cerandu-le jurnalistilor ziarului sa publice comentarii pentru a denunta aceste acuzatii.

In ianuarie, Anonymus - un grup de hackeri diseminati in intreaga lume si reprezentati printr-o masca in alb si negru cu un zimbet sarcastic - a scos din functiune, timp de mai multe ore, site-urile FBI si Departamentului american de Justitie, ca represalii fata de inchiderea de catre SUA a site-ului de descarcari Megaupload.

La sfarsitul lui 2010, Anonymus a atacat, de asemenea, paginile de internet ale Amazon, Visa, MasterCard si PayPal pentru a denunta deciziile acestora de a nu mai colabora cu site-ul Wikileaks.

#hackeri Anonimous, #Anonimous retea SUA, #pagini internet hackeri Anonimous , #Internet hacking