Cum sa-ti dai seama daca un link este periculos fara sa-l accesezi

Marti, 14 Februarie 2012, ora 14:37
2528 citiri
Cum sa-ti dai seama daca un link este periculos fara sa-l accesezi

Chiar si cel mai bun software de securitate nu te poate proteja impotriva unui link dubios. Link-urile nesigure catre clipuri amuzante, stiri despre povesti socante, oferte atractive sau butoane de Like sunt destinate sa va fure informatii personale din computer.

Vei intalni de asemenea link-uri nesigure in anunturile din motoarele de cautare. Iata ce te sfaturi iti ofera specialistii in IT pentru a verifica link-urile suspecte. Toace aceste solutii sunt rapide, gratuite si nu necesita descarcarea niciunei aplicatii, potrivit PC World

Cum verifici linkul

Misca cursorul mouse-ului peste link. Vei observa URL-ul complet al site-ul in partea din stanga jos a browser-ului.

Utilizeaza un scanner link

Scaner link-urile sunt site-uri web si plug-in-uri care iti permit sa introduci URL-ul unui link suspect si sa-l verifici pentru a te asigura ca este corect. Exista mai multe astfel de scannere pe internet, insa expertii te sfatuiesc sa folosesti URL Void, care iti va scana legatura utilizand mai multe servicii, cum ar fi Google, MyWOT si SafeWeb Norton si iti va raporta rezultatele rapid.

Cum scanezi link-urile scurte

In cazul inv care te confrunti cu URL-uri scurte de servicii ca Ow.Iy si TinyURL, poti apela la asa-numitul Sucuri. Acest serviciu iti va arata sursa exact a URL-urilor scurte, folosind Google, SafeWeb Noton si PhishTank, pentru a determina daca linkul este unul sigur.

#link suspect, #link virusi, #securitate calculator link suspect, #virusi calculator, #programe protectie link virusi , #Internet hacking