Bancile americane, sub amenintarea atacurilor cibernetice

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 15:20
1202 citiri
Bancile americane, sub amenintarea atacurilor cibernetice

Un grup reprezentand serviciile financiare americane a avertizat bancile, asiguratorii si brokerii americani de un pericol crescut al atacurilor cibernetice, dupa ce Bank of America si JPMorgan Chase au avut de suferit in urma unor postari neautorizate pe site-urile proprii.

The Financial Services Information Sharing and Analysis Center a facut aceasta recomandare, dupa ce o persoana neidentificata a publicat pe aceste site-uri un anunt ca va ataca Bank of America si Bursa de la New York, daca filmul care starnit recentele proteste musulmane, nu va fi "sters" de pe Internet, precizeaza Reuters.

Inclusiv, miercuri, website-ul JPMorgan Chase nu a fost disponibil pentru o parte dintre vizitatori. Acest atac a fost de tip DDoS - Distributed Denial of Service, un atac ce cauta sa intrerupa website-urile sau sistemele informatice ale unor tinte prin supraincarcarea lor cu informatii.

Internet Explorer, una din cauzele atacului

FBI-ul a emis si el o alerta pentru fraude financiare, precizand ca adesea atacurile de tip DDoS au rolul sa acopere transferuri ilegale de bani.

The Financial Services Information Sharing and Analysis Center a indemnat bancile sa isi pastreze vigilenta si a reluat un alt avertisment al Microsoft, potrivit caruia hackerii se folosesc de un bug de securitate al Internet Explorer, pe care compania inca nu a reusit sa il rezolve.

In acest context, pe scena politica americana continua batalia intre cei ce doresc o reglementare mai mare a mediului on-line si grupurile care lupta pentru protectia datelor personale.

#atacuri cibernetice banci americane, #atacuri cinernetice banci, #hackeri banci, #securitate online banci , #Internet hacking