Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cele mai profitabile firme din domeniul comertului online

Cele mai profitabile firme din domeniul comertului online


Firmele americane care se ocupa de comertul online au inregistrat cele mai mari cresteri ale vanzarilor anul trecut.

Federatia Nationala de Retail a intocmit un top 100 al retailerilor din Statele Unite ale Americii care au inregistrat cea mai rapida crestere in 2011, iar primele patru pozitii sunt ocupate de firme din domeniul tehnologic. Topul este condus de Amazon, care a avut o crestere a vanzarilor de 42% anul trecut, potrivit Yahoo!.

1. AmazonIn 2011, vanzarile Amazon au avansat cu 42,5%. Valoarea totala a acestora a atins 47,7 miliarde de dolari, achizitiile fiind facute numai prin intermediul magazinelor online.

Amazon are sediul in Seattle, Washington, si este unul dintre cele mai valoroase branduri din lume. Avansul inregistrat de vanzarile companiei demonstreaza ca viitorul retailului se afla in comertul online.

2. Verizon WirelessAflata pe locul al doilea in topul realizat de Federatia Nationala de Retail, vanzarile companiei Verizon Wireless au crescut cu 37,1% in 2011. Valoarea totala a vanzarilor retailerului a ajuns la 11 miliarde de dolari anul trecut. Verizon Wireless detine 2.330 de magazine si are sediul in Basking Ridge, New Jersey.

Ca si compania AT&T, Verizon ocupa o pozitie importanta pe piata telecomunicatiilor din SUA si inregistreaza rezultate foarte bune pe piata smartphone - iPhone-ul comercializat de Verizon avand o cota de 50% din vanzarile globale de smartphone.

3. Apple Stores / iTunesIn 2011, vanzarile Apple Stores au avansat cu 36,9%. Valoarea totala a tranzactiilor prin magazinele Apple a fost de 18,4 miliarde de euro in 2011. Gigantul din Cupertino, California, are 245 de magazine.

Apple este unul dintre cele mai reprezentative branduri ale Statelor Unite ale Americii, iar Tim Cook si-a dovedit talentul managerial de cand a ocupat pozitia de CEO al acestei companii.

4. AT&T WirelessCompania AT&T Wireless a avut vanzari totale de 6,5 miliarde de dolari in 2011, acestea fiind realizate prin intermediul celor 2.300 de magazine. AT&T Wireless are sediul in Dallas, Texas.

Compania care ofera servicii de telefonie mobila continua sa fie un competitor puternic pe piata smartphone, alaturi de Verizon.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2535 ori