Era sefilor adolescenti: Tinerii fac regulile in tehnologie

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 08:22
2809 citiri
Era sefilor adolescenti: Tinerii fac regulile in tehnologie
Silicon Valley, condus de tineri

Investitorii din Silicon Valley au inceput sa lase tot mai multi bani pe mana unor tineri de 20 de ani. Aceasta este noua generatie de CEO din tehnologie.

Josh Buckleu, CEO al unui start-up de jocuri online, se pregateste pentru Conferinta Companiilor de Jocuri, ce va avea loc luna viitoare la San Francisco, relateaza CNBC. Evenimentul va fi marcat si de petreceri, insa exista o problema: Buckley va implini abia 20 de ani pe 22 februarie, ceea ce inseamna ca, in SUA, este considerat adolescent.

Acesta nu este singurul caz de companie condusa de tineri in lumea tehnologiei. Cu toate ca inca nu exista un studiu in domeniu, investitorii spun ca finanteaza mai mult decat oricand companii conduse de tineri.

"Daca directorii executivi vor fi si mai tineri decat acum, vom ajunge sa ne dam banii pe mana prescolarilor", glumeste Marc Andreessen, seful companiei de investitii Andreessen Horowitz, una dintre numeroasele firme care sustine compania lui Buckley, MinoMonsters.

Andreessen si alti investitori spun ca antreprenorii de 18 - 19 ani pe care ii finanteaza au deja cativa ani de experienta si educatie in domeniu: au invatat programare, au derulat proiecte freelance ambitioase si s-au educat in domeniul internetului.

Unii il au ca model pe Mark Zuckerberg (27 de ani), care a creat jocuri pe computer in timpul copilariei si urma cursuri avansate in domeniu cand era la inceputul adolescentei.

Afacerile pe internet orientate spre consumatori sunt preferatele acestor "copii", deoarece necesita un capital relativ mic. Spre deosebire de o companie de internet, un start-up care produce semiconductori are nevoie de o investitie initiala de 10 - 20 de milioane de euro, dupa cum considera Joe Kraus de la Google Ventures. Drept urmare, nici cei mai talentati tineri nu risca sa intre in acest domeniu.

"Daca semnez un CEC, investesc in oameni care au reusit deja", spune Kraus, care este unul dintre finantatorii Airy Labs, o companie de jocuri sociale educationale, condusa de Andrew Hsu, in varsta de 20 de ani.

Hsu a reusit sa stranga fonduri de 1,5 milioane de dolari pentru punerea pe picioare a acestui start-up. Antrepenorul invata aceleasi lectii dure ca si colegii sai mai in varsta. Compania sa a fost nevoita sa concedieze o mare parte din personal si sa subinchirieze o parte din sediu.

Cele mai mari probleme cu care se confrunta antreprenorii tineri, dupa parerea lui Kraus, sunt termenii si istoria business pe care acestia nu-i inteleg tocmai din cauza varstelor fragede.

Andreessen spune ca tinerii nu au cunostinte despre companiile vechi, multi dintre ei punandu-i intrebari naive despre Netscape, compania care a realizat primul browser comercial la inceputul anilor '90.

"Aveam 9 ani in timpul boom-ului internetului", spune Brian Wong, in varsta de 20 de ani, care conduce reteaua Kiip, adaugand ca nu cunoaste istoria multor companii mari. In ciuda acestui fapt, tanarul a reusit sa stranga peste 4 milioane de dolari de la diverse firme de investitii.

Acesta considera ca varsta frageda este un avantaj. "Lumea considera ca nu avem limite si ca suntem distructivi".

#top manager, #mark zuckerberg facebook, #manager tanar, #top lideri, #companie tehnologie, #sillicon valley , #Cum faci bani pe internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Cea mai recentă actualizare Waze rezolvă o problemă majoră
  2. Datele personale ale peste 600.000 de clienți Emag, compromise într-o breșă de securitate la o firmă de facturare online
  3. Cum a scăpat China de cel mai mare colaps tehnologic global, provocat de CrowdStrike
  4. Cine e de vină pentru mega-pana IT care afectează companii aeriene, bănci și alte instituții de stat. De la ce a pornit totul
  5. 5 funcții avansate ale Windows 11 care îmbunătățesc performanța PC-ului
  6. Câte calculatoare au fost afectate de criza informatică provocată de update-ul CrowdStrike. Anunțul făcut de Microsoft
  7. Veste bună pentru șoferi. Android Auto va permite controlul radioului mașinii în curând
  8. One UI 7: Samsung se pregătește pentru schimbări majore de interfață inspirate de competiție. Ce vrea să împrumute de la Apple
  9. Gemini înlocuiește Google Assistant cu funcționalități avansate. Cum puteți activa AI-ul fără să deblocați telefonul
  10. Pana informatică a Microsoft a produs haos pe aeroporturi. Bilete mai scumpe de zeci de ori la zborurile fără întârzieri