Peste 300 de site-uri care vindeau produse contrafacute, inchise de autoritatile europene si americane

Joi, 27 Iunie 2013, ora 09:24
2241 citiri
Peste 300 de site-uri care vindeau produse contrafacute, inchise de autoritatile europene si americane

Autoritatile americane si cele europene, inclusiv cele din Romania, au anuntat miercuri inchiderea, in cadrul unei operatiuni mixte, a 328 de site-uri de shopping online ce aveau la vanzare produse contrafacute citand un comunicat comun.

De partea americana, agentii serviciului vamal si ai securitatii interne n.r. Homeland) au pozat in simpli cumparatori si au identificat nu mai putin de 177 de site-uri care vindeau produse contrafacute a noua marci, printre care producatorul de echipamente sportive Nike, bijutierul Tiffany sau liga de baschet americana (NBA), relateaza AFP.

Sub bannerul Europol, autoritatile franceze, britanice, belgiene si romane au procedat la inchiderea a 151 de site-uri ce utilizau in mod fraudulos nume de domenii precum .eu sau .fr, potrivit comunicatului.

Anchetatorii au confiscat peste 150.000 de dolari proveniti din vanzari

Peste 150.000 de dolari proveniti din vanzarea acestor produse, efectuate prin sistemul de plata online PayPal, au fost de asemenea confiscati de anchetatori, conform aceleiasi surse.

"Aceste parteneriate (n.r. intre SUA si Europa) sunt vitale pentru a-i prinde pe raufacatorii care pacalesc, peste tot pe Glob, consumatori care nu banuiesc nimic", a explicat Mark Witzal, directorul adjunct al Centrului de protectie a proprietatii intelectuale (IPR) de la Washington, care a coordonat operatiunea.

Produsele contrafacute "aduc atingeri" companiilor legale si prezinta "adesea" riscuri in termeni de sanatate si siguranta pentru consumatori, a adaugat Rob Wainwright, la randul sau citat in comunicat.

#comert online produse contrafacute, #produse false comert electronic, #siteuri inchise shopping online, #shopping online produse contrafacute , #Comert online