Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Calin Fusu transforma Neogen in fond de investitii: Ce sume are pregatite

Calin Fusu transforma Neogen in fond de investitii: Ce sume are pregatite


Calin Fusu, directorul executiv al Neogen, care detine Bestjobs, a anuntat ca firma va deveni fond, care va investi cu precadere in business-uri de pe piete cu o valoare de cel putin un miliard de euro.

"Neogen a ajuns, dintr-o companie operationala, un fond/holding care detine actiuni la cateva companii operationale, carora le ofera si anumite servicii", a scris Calin Fusu pe blogul sau.

In prezent, fondul Neogen detine Bestjobs, site-ul de reduceri Zumzi si 50% din actiunile site-uliu Vivre.ro.

"Pe viitor vedem lucrurile evoluand in aceeasi directie: vom cauta sa facem cate o investitie de sase cifre in fiecare an, poate vom incepe sa avem si fuziuni, exituri sau atragere de capital extern la detinerile actuale", a spus Calin Fusu.

Contactat de Business24, Calin Fusu a spus ca fondul Neogen va investi minimum 100.000 de euro in afaceri de tip start up.

"Putem investi chiar si cateva sute de mii de euro", a spus Fusu.

Printre pietele de peste un miliard de euro la care a facut referire seful Neogen se numara piata pantofilor, a medicamentelor sau cea de alimente.

Potrivit acestuia, companiile in care va investi Neogen ar trebui sa-si dubleze afacerile de la an la an.

"Important este sa ne asiguram ca oamenii stiu ce fac. La vivre.ro cunoasteam echipa. In alte cazuri, daca nu cunoastem oamenii, macar sa ni se arate ceva palpabil. Nu asteptam studenti, ci idei mature", a mai afirmat Fusu.

Acesta a spus ca vivre.ro a beneficiat de o investitie de aproximativ 250.000 de euro, in urma cu aproape un an, iar in prezent este o afacere care a ajuns sa-si amortizeze investitia si sa produca profit.

Vivre.ro a avut anul trecut o cifra de afaceri de un milion de euro, potrivit lui Calin Fusu, iar bestjobs.ro 3,3 milioane de euro, in timp ce zumzi.ro a generat afaceri de 1,5 milioane de euro.

Calin Fusu a estimat ca in 2013 vivre.ro isi va dubla afacerile, in timp ce zumzi.ro si bestjobs.ro vor inregistra, individual, o crestere de aproximativ 20%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2690 ori