Dosarele WikiLeaks fac noi victime: Vezi cine sunt miliardarii vizati

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 00:43
1866 citiri
Dosarele WikiLeaks fac noi victime: Vezi cine sunt miliardarii vizati

Dezvaluirile WikiLeaks au provocat valuri la nivel international, aruncand cu noroi pe obrazul celor mai importanti sefi de stat.

Administratia Statelor Unite se gandeste tot mai serios sa-l dea in judecata pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, insa asta nu opreste publicarea rand pe rand a celor 241.287 de documente pe care le detine. Si nu sunt doar sefi de stat sunt cei care sunt vizati. In acest vartej sunt prinsi si cativa dintre cei mai bogati oameni ai lumii.

Intr-o adresa a Ambasadei Statelor Unite din Astana, intitulata "Kazakhstan: Bani si Putere", un diplomat anonim descrie o intalnire dintre miliardarul Timur Kulibayev, ginerele presedintelui Kazakhstanului si unul dintre cei mai bogati oameni din tara, si cativa oficiali ai KazMunaiGaz.

Kulibayev, care are o avere estimata la 1,1 miliarde de dolari, este presedinte al boardului KazMunaiGaz si, dupa cum spune diplomatul, unul dintre cei mai influenti oameni din preajma presedintelui Nazarbayev, arata Forbes.

In adresa, Kulibayev este denumit "cratima" - intermediarul dintre presedinte si premier si oricine isi doreste sa faca afaceri cu Kazakhstanul.

Oficialul KazMunai Gaz pare ca s-a certat cu ginerele presedintelui, pe care l-a numit "manipulatorul a 90% din economia Kazakhstanului".

Alt miliardar care este vizat de dezvaluirile WikiLeaks este Elena Baturina, un magnat al constuctiilor cu o avere de 2,9 miliarde de dolari.

Citeste continuarea pe Ziare.com

#wikileaks, #miliardari, #dezvaluiri , #Wikileaks