SUA: Facilitatilor fiscale pentru salariati, prelungite pana la sfarsitul acestui an

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 21:08
1261 citiri
SUA: Facilitatilor fiscale pentru salariati, prelungite pana la sfarsitul acestui an

Rezultatul votului de vineri era asteptat dupa ce joi liderii democratilor si republicanilor din legislativul american au anuntat ca au ajuns la un acord asupra acestui text, dupa o indelungata batalie, relateaza agentiile internationale de presa.

Textul a fost adoptat mai intai cu 293 voturi pentru si 132 impotriva de Camera reprezentantilor, dominata de republicani, iar apoi cu 60 de voturi pentru si 36 impotriva de Senat, cu majoritate democrata.

Lidera minoritatii democrate din Camera, Nancy Pelosi, si-a exprimat regretul ca proiectul nu prevede cresteri de impozite pentru toti americanii care castiga peste 1 milion de dolari pe an, mentionand totusi ca adoptarea sa constituie "o victorie pentru clasa medie".

La randul sau, reprezentantul republican Dave Camps, care a negociat acordul cu democratii, a calificat textul drept o "victorie semnificativa pentru aceia dintre noi care sunt preocupati de datoria nationala si de inclinatia spre cheltuieli publice, care paralizeaza de prea multa vreme Washingtonul".

Presedintele Barack Obama este de asteptat sa promulge legea imediat dupa ce va reveni dintr-un turneu pe Coasta de vest consacrat colectarii de fonduri.

#facilitati fiscale SUA, #facilitati fiscale angajati SUA , #USA