Presedintele Google merge saptamana viitoare in Coreea de Nord

Duminica, 06 Ianuarie 2013, ora 12:17
1144 citiri
Presedintele Google merge saptamana viitoare in Coreea de Nord

Fostul diplomat american Bill Richardson si seful Google, Eric Schmidt, vor efectua o "vizita umanitara privata" in Coreea de Nord, saptamana viitoare, a anuntat sambata biroul lui Richardson, citat de France Presse.

Fostul diplomat va sustine o conferinta de presa joi la Beijing, precizand ca niciun jurnalist nu ar urma sa insoteasca delegatia pe durata vizitei sale in Coreea de Nord, al carei program exact nu a fost comunicat. Departamentul de Stat si-a exprimat reticenta serioasa fata de acest proiect.

"Eu nu mai lucrez pentru administratia americana. Eric Schmidt cu atat mai putin", a subliniat vineri pentru CBS Richardson, fost ambasador american la Natiunile Unite.

"Nu reprezentam Departamentul de Stat, nu ar trebui sa fie atat de ingrijorati", a adaugat el.

Potrivit fostului diplomat, cei doi si-au amanat deja calatoria in Coreea de Nord, prevazuta initial pentru decembrie, la solicitarea Departamentului de Stat. Acesta nu si-a dorit ca vizita celor doi cetateni americani sa coincida cu organizarea alegerilor prezidentiale din Coreea de Sud, desfasurate la 19 decembrie.

Din nou, Departamentul de Stat si-a exprimat joi rezervele asupra oportunitatii acestei vizite in Coreea de Nord: "Sincer, nu cred ca si calendarul acestei vizite este in mod special constructiv", a declarat purtatoarea de cuvant Victoria Nuland.

#seful Google vizita Coreea de Nord, #Eric Schimdt Google , #USA