Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mihai Nichisoiu, Tradeville: "Rezerva Federala incurajeaza entuziasmul investitorilor"

Mihai Nichisoiu, Tradeville: "Rezerva Federala incurajeaza entuziasmul investitorilor"


Mediul general ar trebui sa devina mai favorabil burselor globale de actiuni, inclusiv pietei locale de capital, daca Rezerva Federala confirma asteptarile investitorilor.

Institutia ar trebui sa anunte astazi debutul restrictionarii graduale a lichiditatii ultra ieftine pe care a oferit-o din toamna anului trecut.

Rezerva Federala (Fed) va face un nou anunt de politica monetara la ora 21.00 (ora Romaniei), urmat de conferinta de presa a presedintelui institutiei, Ben Bernanke.

"Exista doua situatii in care pietele, in general, ar fi prinse pe picior gresit: fie o reducere a QE3 mai mare decat ceea ce indica asteptarile generale ($20 miliarde, de pilda, ar fi peste consens),fie nicio reducere si, de asemenea, nicio indicatie explicita despre momentul si conditiile debutului retragerii Rezervei Federale din QE3", considera Mihai Nichisoiu, analist piete internationale in cadrul casei de brokeraj Tradeville.

"La mijlocul spectrului posibilitatilor se situeaza ceea ce pietele au integrat deja: o reducere modesta a QE3 ($10 - $15 miliarde) si un semnal ferm despre faptul ca urmatoarele taieri vor fi conditionate de performanta economiei. In acelasi timp, Rezerva Federala ar trebui sa reitereze ideea suprimarii dobanzii cheie pentru o perioada supraextinsa de timp, sugerand ca parametrii macro de care este ancorat acest angajament pot fi reconsiderati", completeaza Nichisoiu.

Referitor la piata romaneasca analistul considera ca BET va avea, din nou, sansa recalibrarii deasupra pragului de 6,000 puncte, care a functionat ca rezistenta in ultimii 3 ani.

"Romania puncteaza foarte bine in regiune. Avem excedent de cont curent (pentru prima data in ultimele doua decade), stabilitate politica, un curs FX stabil si un acord de tip preventiv cu FMI. Banca centrala nu este obligata sa restrictioneze dramatic conditiile monetare locale, precum vedem in prezent in Turcia. Dimpotriva, BNR este angajata intr-un ciclu de relaxare monetara".

Daca Rezerva Federala va comunica intr-adevar cele de mai sus perceptia imediata a investitorilor ar trebui sa fie ca nimic dramatic nu s-a schimbat.

"Abordarile monetare din SUA vor continua sa fie ultra-relaxate. QE3 va fi mai mic cu $10 miliarde, sa zicem, dar mai important este ca, dupa aproape jumatate de an in care au fost obligate sa digere incertitudini, pietele primesc o certitudine", conchide analistul Tradeville.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1419 ori